Slovenija
20 ogledov

SCT-jevi delavci spet delajo

predor sct Žurnal24 main
SCT je začel delati na gradbiščih, kjer to omogočajo vremenske razmere. Kolektivni dopust naj ne bi bil povezan s finančnim položajem podjetja.

Za del zaposlenih v gradbenem podjetju SCT se je danes končal kolektivni dopust. SCT je začel delati na gradbiščih, kjer to omogočajo vremenske razmere, so danes povedali v družbi.

"Dela se nadaljujejo na tistih gradbiščih, kjer trenutni vremenski pogoji dopuščajo kakovostno izvedbo del, prav tako pa so s kolektivnega dopusta na delo prišli delavci, ki so potrebni za zapolnitev kapacitet na gradbiščih," so povedali v družbi. Koliko delavcev se je vrnilo na delo in na katerih gradbiščih so začeli delati, v družbi niso povedali. Dela naj bi po neuradnih informacijah danes stekla na 10 do 15 od skupno 64 gradbišč SCT v Sloveniji.

"Dopust ni povezan s finančnim položajem"
Za operativne delavce matične družbe SCT in hčerinskih družb se je kolektivni dopust začel 17. decembra, za režijske delavce pa od 24. decembra lani.

V družbi še dodajajo, da je kolektivni dopust v zimskem času, ko dela zaradi vremena niso mogoča, običajen. Tako naj ne bi bil povezan s finančnim položajem podjetja.

SCT je ob koncu lanskega leta ugotovil plačilno nesposobnost, zato je na sodišče vložil predlog za prisilno poravnavo. Sodišče je sicer s 3. januarja sprejetim sklepom pozvalo družbo, naj v roku 15 dni po prejemu tega sklepa predlog za začetek postopka prisilne poravnave dopolni med drugim s poročilom o finančnem položaju in poslovanju ter načrtom finančnega prestrukturiranja. Pred tem je 20. decembra predlog za stečaj vložila družba SCT Obrati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.