Slovenija
24 ogledov

“SCT nas uničuje”

“Žalostno je, da tajkuni s takšnim izigravanjem uničujejo mala gradbena podjetja Žurnal24 main
Finali trading. Terjatve do SCT faktorski banki. SCT ne plača, zamudni stroški Finali tradingu.

Emil Grižon, direktor podjetja Finali trading, ki se ukvarja z zbiranjem in predelavo gradbenih odpadkov, nas je obvestil, da mu gradbeni velikan SCT, od katerega je prevzemal gradbene odpadke, ni plačal za 50 tisoč evrov terjatev, ki se kopičijo že od aprila 2008.

Petindvajset tisoč evrov smo v izterjavo odstopili faktorski družbi Prvi faktor, a SCT dolga ne poravna, čeprav je podpisal. Zaprosil je za še trimesečni zamik plačila, a je Prvi faktor njegovo prošnjo zavrnil,” je pojasnil Grižon.

2 leti Finali trading že čaka, da mu SCT plača nekatere račune.

Zaradi zamude SCT bo moral faktorski družbi zdaj sam plačevati zamudne stroške ali pa vrniti predčasno financiranje. V Prvem faktorju so se namreč odločili, da sodnih postopkov proti SCT za zdaj še ne bodo sprožili, pač pa bodo nadaljevali izterjavo.

“Mafijski posel”
Grižon je nad ravnanjem SCT ogorčen. “Tako sebe vleče iz krize, nas pa potaplja. To je mafijski posel. Velika gradbena podjetja uničujejo male podizvajalce,” je povedal.

Pred enim mesecem je SCT blokiral odvzem odpadkov, zato se Grižon sprašuje, kje pristanejo velike količine gradbenih odpadkov, ki nastajajo pri njegovih poslih na Obali. V SCT včeraj na to in na vprašanje, kdaj bodo poravnali dolg, niso odgovorili.

Na inšpektoratu za okolje pa so opozorili, da je problematika ravnanja z gradbenimi odpadki zelo pereča zlasti na območju obalnih občin, saj tu ni niti ustreznega odlagališča niti začasnega skladišča. “Tako se pod pretvezo izvajanja agromelioracijskih del gradbene odpadke in zemeljske izkope večkrat odlaga na kmetijska zemljišča brez ustreznih odločb in okoljevarstvenih dovoljenj,” so povedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.