Slovenija
34 ogledov

SCT sunili iz Sarajeva

Telefoni na SCT so za pojasnila zvonili v prazno, izginila je tudi spletna stran Žurnal24 main
V SCT trdijo, da niso obveščeni o izgubi posla za sarajevsko obvoznico. Izginila spletna stran.

"V SCT s strani naročnika, direkcije za ceste Federacije BiH, nismo bili obveščeni o kakršni koli prekinitvi pogodbe za izgradnjo obvoznice Sarajevo med Jošanico in Butilo," so se danes popoldne na poročila, da so izgubili posel, odzvali v SCT.

Slovenski gradbinec je imel sklenjeno pogodbo za izgradnjo prvega od treh delov prihodnje sarajevske obvoznice, vendar so dela na gradbišču stala že dlje časa. Direkcija za ceste BiH je zato sklenila razdreti pogodbo z SCT, o čemer bodo obvestili tudi vlado, poroča hrvaški portal Poslovni dnevnik.

SCT bi moral zgraditi 54 milijonov vreden predor Vijenac. Rok za dokončanje je bil 2. avgust 2013, BiH pa je dala družbi časa do konca januarja za izpolnjevanje pogodbenih določil. Očitno jim je potrpljenja zmanjkalo že prej. Še prejšnji teden so v SCT zatrjevali, da bodo dela na predoru nadaljevali in dokončali v skladu s pogodbo.

Uveljavljali bodo garancijo
Vlada naj bi za poplačilo podizvajalcev, ki od SCT že dlje časa zastonj čakajo na denar za opravljena dela, uveljavila 7,6 milijona bančnih garancij, poleg tega pa ima na razpolago še 1,6 milijona evrov, ki jih še ni izplačala na račun SCT.

Podizvajalci bodo tako vsaj deloma poplačani, za dokončanje del pa bo država iskala novega izvajalca del. Za zdaj se še ne ve, ali bodo izvajalca iskali z novim razpisom ali pa bodo k sodelovanju povabili kar drugega najugodnejšega ponudnika, ki se je prijavil na razpis, na katerem je zmagal SCT.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.