Slovenija
3 ogledov

SD bo na volitvah zadovoljen le z zmago

1511pahor Žurnal24 main
Na shodu stranke je prvi mož SD Borut Pahor napovedal, da bodo na jesenskih parlamentarnih volitvah dosegli zelo dober izid, s katerim pa ne bodo zadovoljni, če to ne bo zmaga.
Borut Pahor je dejal, da v SD razliko med uspehom in zmago vidijo predvsem v sposobnosti navdihniti ljudi, ki s sedanjim stanjem niso zadovoljni in se ozirajo za alternativo, da prepoznajo tisto politično silo, ki je v naslednjih štirih letih sposobna narediti nekaj pomembnih sprememb, zaradi katerih bo po izteku naslednjega mandata velika večina živela bolj demokratično, varno in človeka vredno življenje, ter zagotoviti blaginjo za vse, ne le za nekatere.

"Ljudje vedo, da v štirih letih ni mogoče spremeniti stvari tako, da bi bilo vse v najlepšem redu, prepričan pa sem, da smo z oblikovanjem alternativnega vladnega programa prepoznali nekaj osnovnih problemov in izzivov," je dejal predsednik SD in izpostavil dejstvo, da je prednost slovenskega naroda predvsem v znanju, delavnosti, ustvarjalnosti in pridnosti vsakega posameznika v tej državi.

Pri tem po njegovih besedah zaradi majhnosti naroda in s tem omejene količine vrhunskih športnikov, umetnikov, podjetnikov in strokovnjakov, ne sme biti prvo merilo politična pripadnost tistih, ki lahko prispevajo k blaginji države. Če to presežemo, potem lahko tudi majhen narod postane zelo velik in se prerine v sam vrh po razvitosti v svetu, je dejal Pahor.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.