Slovenija
40 ogledov

SD in Janković spet skupaj?

Patrick Vlačič Boštjan Tacol
Pogajalska skupina SD naj bi Jankovića obvestila o četrtkovem dogajanju na seji predsedstva stranke. Ljubljanski župan pogovorov ni želel komentirati.

Pogajalska skupina stranke SD za vstop v koalicijo se je danes ponovno sestala z najverjetnejšim novim mandatarjem Zoranom Jankovićem. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za sestanek informativne narave.

Predsedstvo SD je namreč v četrtek pogajalski skupini, v kateri sta tudi podpredsednika stranke Patrick Vlačič in Miran Potrč, podelilo mandat na nadaljnja pogajanja o vstopu v koalicijo z Zoranom Jankovićem.

Pahor v koalicijo ne bi šel

Predsednik stranke Borut Pahor, ki še vedno okreva v bolnišnici, je v pismu predsedstvu sicer zapisal, da vstopu v koalicijo ni naklonjen, ker stranki ne zagotavlja dovolj velikega vpliva. O Jankoviću pa je zapisal, da ne gre samo za politični in neosebni značaj novega voditelja vlade, temveč za netransparenten in izjemno močan vpliv njegovih političnih svetovalcev, na katerega ne bodo imeli vpliva.

Janković ne komentira

Janković je ob robu obiska novih prazničnih prizorišč na Kongresnem trgu v Ljubljani povedal, da omenjenega pisma Pahorja ni videl ali prebral, zato ni želel komentirati "njegovih izjav". Sicer pa vsebine današnjih pogovorov s stranko SD ni želel razkriti. Kot pravi, to prepušča SD.

Komentarjev 2
  • Veteran 21:49 06.april 2012.

    SD in mešetar Janković dvokratna beda skupaj. Ne vem kako se lahko Vlačič kot super materialist še sploh pojavlja na sceni.

  • privat 08:39 17.december 2011.

    čim manj stare vlade...zahtevamo!!