Slovenija
18 ogledov

SD in SDS sta si znova bližje

Stranki Pahorja in Janše sta si po podpori volivcev znova bližje. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Za SD bi glasovalo 17,8 odstotka vprašanih, za SDS pa 19,1 odstotka, kaže anketa Dela Stik.

Rezultati pomenijo, da so se po več tednih, ko je največja vladna stranka SD bolj zaostajala, odstotki SDS in SD znova zbližali. Slednja bi po anketi Dela Stik nekoliko popravila svoj izid, podpora volivcev pa je SDS padla z 21 na 19,1.

Telefonska anketa je bila opravljena med 11. in 13. majem, sodelovalo je 700 ljudi.

Za SNS bi glas dalo 6,3 odstotka vprašanih, sledijo stranke DeSUS (6,2 odstotka), LDS (5,7 odstotka), Zares (5 odstotkov) in SLS (4,5 odstotka). Zunajparlamentarna NSi je tokrat prejela 2,8 odstotka glasov. Da bi volili kako drugo stranko, je odgovorilo 2,7 odstotka anketiranih. 12,9 odstotka jih ne ve, katero bi volili, 16,8 odstotka pa se jih volitev ne bi udeležilo.

Vlada popravila oceno
Anketiranci so bolje ocenili delo vlade in parlamenta. Vlada je za svoje delo v zadnjem mesecu po rezultatih ankete prejela srednjo oceno 2,63 (prejšnji mesec 2,29). Zelo pozitivno njeno delo ocenjuje 1,8 odstotka vprašanih, pozitivno pa 30,5 odstotka. Srednja ocena dela parlamenta se je z 2,39 prejšnji mesec ta mesec dvignila na 2,46.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.