Slovenija
15 ogledov

SD: Križanič uživa podporo Pahorja

Križanič je zadovoljen z okrevanjem slovenskega gospodarstva. (Foto: Dejan Mijov Žurnal24 main
Minister Križanič bo po informacijah vidnega vira iz SD moral iz vlade. Komunikator stranke Sarkić informacije zavrača in izpostavi, da v stranki o tem niso govorili. Njegov demanti ne drži.

Ministru Križaniču naj bi bili šteti dnevi. Njegovo zamenjavo naj bi izepeljali do marca prihodnje leto, smo v soboto izvedeli s strani vidnega člana stranke SD. S strani SD-ja danes sicer zanikanje, češ da na sobotni klavzuri o tem nikakor niso govorili. To pa ne drži.

"Nihče ni zapisal, da naj bi o tem govorili na klavzuri. Zato je Sarkićeva izjava neumnost, priporočam mu bolj natančno branje," ob tem pravi naša novinarka Ksenija Koren, ki se je v soboto udeležila klavzure SD-ja.

Da Sarkićev demanti ne drži, pritrdi tudi novinarka Financ, Petra Sovdat, ki je ravno tako poročala o prihajajoči zamenjavi finančnega ministra:  "Izjava Denisa Sarkića ni točna. Seveda drži, da so nekateri člani SD o zamenjavi Križaniča govorili ob robu klavzure. Ker pa sva s kolegico iz Žurnala24, ki je tudi prisostvovala pogovoru, obljubili, da je ta neformalen, vira ne bova razkrili. To bi Sarkić kot nekdanji fotoreporter lahko vedel. Njegova razlaga, da takih pogovorov ni bilo, je laž."

Križaniča naj bi se znebili do marca
Ob robu sobotne klavzure SD v Ljubljani nam je eden od članov stranke blizu premierju Borutu Pahorju dejal, da naj bi se Križaničeva kariera v vladi iztekla do marca.

Scenarijev za Križaničevo odstranitev je več. Eden naj bi bil vnovičen poskus združitve resorja ministra za razvoj Mitje Gasparija s Križaničevim. Seveda bi to pomenilo, da bi združeni resor pripadel Gaspariju.

Kdo je omenil Jankovića?
Sobotno srečanje vrha trenutno najmočnejše stranke v državi je sicer potekalo za zaprtimi vrati. Kljub vsemu je bilo slišati, da mimo govoric, da naj bi predsednika Pahorja kmalu zamenjali z Zoranom Jankovićem, niso mogli.

Pahor je sicer dejal, da je Jankovića kot župana omenila zgolj šefica mestnega odbora Metka Tekavčič. Da bi ga omenila prav ona, pa je Tekavčičeva pozneje zanikala. Dejala je, da bi kdo iz SD vodil vlado učinkoviteje od Pahorja.

S tem se ne strinja Igor Lukšič, ki je dejal: “Chuck Norris izstopa iz javnega življenja, ker je Borut Pahor tako dober predsednik vlade.” Sicer pa je Lukšić Jankoviću odsvetoval nastop na državnozborskih volitvah 2012 “glede na konfiguracijo njegove politične figure”.

Demanti na trhlih nogah
Kot so v sporočilu za javnost danes zapisali v SD, "govorice o načrtovani zamenjavi ministra za finance Franca Križaniča, ne držijo in jih v stranki Socialnih demokratov zavračamo". Ob tem so zapisali, da o imenovanjih ministrskega zbora odloča predsednik vlade in ne klavzura ali katerikoli drug organ stranke.

"V vseh dosedanjih izjavah predsednika vlade pa minister za finance dr. Križanič uživa njegovo podporo," so še zapisali v SD.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.