Slovenija
30 ogledov

SD ne plačuje računov

(Foto: IFP) Žurnal24 main
SD Boruta Pahorja štiri mesece po volitvah ni plačala več kot polovice stroškov lanskih kampanj občinskih svetnikov.
Dolg bomo poplačali do konca letošnjega leta, lahko pa tudi prej.
Uroš Jauševec

SD Boruta Pahorja štiri mesece po volitvah še ni plačala več kot polovice stroškov lanskih kampanj občinskih svetnikov, piše delo.si. Po poročilu računskemu sodišču dolgujejo še več kot 300 tisoč evrov. Kampanja jih je stala 516.607 evrov.

SD naj bi zmanjkalo tudi za plačilo računov za kampanje županov, za katere poročila računskemu sodišču še niso poslali.

"Smo v težavah"
Da je SD v finančnih težavah, je za zurnal24.si potrdil glavni tajnik socialnih demokratov Uroš Jauševec.

"Plod petletnih zaporednih volitev je v obdobju gospodarske krize pustil posledice, zato v tem trenutku nismo uspeli poplačati vseh računov. Trudimo se, da bomo to v čim krajšem možnem času naredili," je povedal Jauševec.

Varčevalni ukrepi
"Uvedli smo že nekaj varčevalnih ukrepov, kot je zmanjševanje števila zaposlenih znotraj stranke in hiše. To se bo še zmanjšalo. Bistveno je to, da v letošnjem letu ni nikakršnih volitev in stroškov iz naslova volitev in bodo redni stroški zadostovali za poravnavo teh obveznosti za nazaj," je dodal.

O zmanjševanju plač po njegovih besedah niso razmišljali: "Za zdaj imamo druge varčevalne ukrepe, kot je zmanjšanje stroškov aktivnosti."

Ali je SD edina, ki ne plačuje?
Ni še povsem jasno, ali je SD edina stranka, ki ji ni uspelo plačati vseh računov po lokalnih volitvah; poročila SDS, LDS in Zaresa namreč ne vsebujejo enakih podatkov, so zapisali na delo.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.