Slovenija
29 ogledov

SD po pričakovanjih del vlade

SD Konferenca Reševalni pas/Twitter
Člani konference SD so danes soglasno potrdili vstop v vlado pod vodstvom mandatarja Mira Cerarja.

Odločitev konference je bila pričakovana, saj so vstop v koalicijo že pred tem skoraj soglasno predlagali območni odbori stranke. V Cerarjevi vladi bo imela SD tri ministrska mesta.

Iz kvote SD bosta ministrica za delo in minister za kmetijstvo zelo verjetno ostala Anja Kopač Mrak in Dejan Židan, obrambnega pa bi prevzel strankin poslanec Janko Veber. Mandatar Miro Cerar je z vsemi tremi že opravil razgovore.

Že sredi dneva so Židan, predsednik SMC Cerar in predsednik DeSUS Karl Erjavec parafirali koalicijski sporazum. Pred tem so se še zadnjič usklajevali o vsebini, čaka pa jih še dokončna uskladitev kadrov. Podpis sporazuma, ki je predviden za ponedeljek, bo odprl pot za dokončno oblikovanje nove vlade. Po Cerarjevi oceni jo bomo dobili 18. ali 19. septembra.

SD proti Bratuškovi

Židan pri tem poudarja, da koalicijska pogajanja niso povezana s pogovori o kandidatih za komisarko oz. komisarja. V SD so ves čas predlagali, da se slovenska politika poenoti okoli enega kandidata. Na žalost pa pred volitvami politika tega ni zmogla, komentira Židan.

Židan se je v izjavi za medije pred konferenco stranke dotaknil tudi namigov, da naj SD v Kopru zaradi nedavnih izključitev iz stranke ne bi imela svojega kandidata na lokalnih volitvah. Predsedujoči SD verjame, da bo stranka tudi v Kopru šla na volitve. Včasih se po njegovi oceni uporabljajo "premočne besede", čez čas pa se ugotovi, da gredo stvari po pravi poti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.