Slovenija
24 ogledov

SD podprli Pahorja za predsednika

Borut Pahor Saša Despot
Predsedstvo Socialnih demokratov (SD) je na tajnem glasovanju potrdilo Boruta Pahorja za kandidata za predsednika države, je stranka objavila na Twitterju.

Predsedstvo SD je Boruta Pahorja potrdilo za kandidata stranke za predsednika države z le enim glasom proti. Ob tem je Pahor dejal, da si je od začetka najave svoje kandidature za predsednika republike prizadeval pojasniti, kako pomembno je, da "smo zlasti v tem času Slovenci, kolikor je le mogoče, povezani".

"Razklanost nas omejuje, povezanost pa navdihuje. Ni težava različnost med nami, težava je razklanost. Ta pomeni, da ideološki in drugi predsodki postanejo tako močni, da padejo zavese na oči razuma in vodijo zadeve čustva, namesto da bi jih vodile premišljene odločitve," meni Pahor.

"Pahor združuje Slovenijo"

Stranka je po besedah njenega predsednika Igorja Lukšiča po obširni razpravi ugotovila, da je velika priložnost za Slovenijo, da "stopi za kandidata, ki se je v dosedanjem političnem življenju že izkazal kot povezovalni kandidat, ki združuje Slovenijo". V časih, ki prihajajo, so tako po Lukšičevih besedah v SD veseli, da imajo "najboljšega kandidata za volitve".

Lukšič je zadovoljen, da je stranka tako enotno stopila za svojega dosedanjega predsednika in pokazala, da je "pripravljena na veliko preizkušnjo, ki jo čaka, in da bo pripravljena stopiti za kandidata".

Vso javnost in vplivne posameznike je Lukšič povabil, naj kandidata SD podprejo.

Komentarjev 6
  • privat 17:24 11.julij 2012.

    kak pahorovski kaj je z vami?? Sej je nekaj človečnosti v tem da zaprete stranko sd ,...samo ko slišim za tega klovna vseh slovenskih kraljevstev,se mi dvigne kurja polt...mislim da je eden od organizatorjev pokopa slovenske države in vsekakor tudi ...prikaži več blaginje malega človeka na slovenskem...

  • izvedenec 22:01 05.julij 2012.

    ti svojo rit smesti v Hudo jamo, debilko rdeči :)

  • izvedenec 22:00 05.julij 2012.

    Pahor luzer, pušnil vlado, nato pušnil stranko, zdaj pa je dober za predsednika, bolano - BANANASTAN!!