Slovenija
17 ogledov

SD s 84 županskimi kandidati

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Stranka SD bo na lokalnih volitvah sodelovala na listah v 185 občinah, županskih kandidatov pa je 84.

Predsednik stranke in premier Borut Pahor je na srečanju vodstva stranke s kandidati poudaril, da občine potrebujejo ljudi, ki bodo znali skrbeti za skupno dobro. Podpredsednik stranke in minister za promet Patrick Vlačič je temu dodal, da imajo župani tako veliko legitimnost pri odločanju kot tudi odgovornost za skupnost.

Po njegovih besedah želijo v stranki na lokalni ravni izboljšati javne storitve ter pospeševati razvoj prometne infrastrukture in učinkovitost zelene rabe energije. Tudi dobro upravljanje z javnim premoženjem je Vlačič izpostavil kot eno od njihovih prednostnih nalog.

Cilj: krepiti položaj na levi sredini
Cilj stranke na letošnjih lokalnih volitvah je krepiti položaj na levi sredini, je dejal vodja volilnega štaba in tajnik stranke Uroš Jauševac. Pahor pa je ponovil, da je SD odgovornost za vodenje vlade prevzel v najtežjem času po drugi svetovni vojni, vlada pa da je vse svoje odločitve podredila skupnemu dobremu. Zato je zbranim dejal, da "ne ve, kako bi bilo, če bi državo vodila katera druga politična sila".

Predsednik SD je še povedal, da "je najhujše v krizi že za nami" ter da se v državo vračata optimizem in vera v prihodnost. In ker se je okrevanje že začelo, je Pahor menil, da se lahko tudi na lokalni ravni stori marsikaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.