Slovenija
14 ogledov

SD za mišjo dlako za Pozitivno Slovenijo

Borut Pahor SD piknik Mostec Žurnal24 main
Prepričljivo in vztrajno raste SD, konstantno raste tudi SDS, počasi upada Pozitivna Slovenija (PS), kaže Delova anketa.

SDS še vedno vodi, in sicer s 24,6 odstotka glasov. Na drugem mestu je PS, ki je dobila 17,3 odstotka. Tik za njo, le dober odstotek manj, pa ima SD, piše Delo.

Po anketi je presenečenje tega meseca zagotovo SLS, ki se je z 8,8 odstotka zavihtela na četrto mesto. Na istem mestu je ostala Nova Slovenija (NSi), medtem ko Lista Virant vztrajno tone, prav tako tudi DeSUS. Med zunajparlamentarnimi strankami, ki so jih v anketi uvrstili pod rubriko drugo, najbolje kaže Stranki za trajnostni razvoj Slovenije (TRS), ki ji je glas dalo 1,1 odstotka vprašanih.

Najbolj priljubljen še vedno Türk

Ob zamenjavi vlade so v Delu Stik preverili tudi lestvico priljubljenosti. Nanjo so poleg predsednikov države, vlade in državnega zbora vključili še vse ministre in evropske poslance, izključili pa politike, ki niso več aktivni. Anketiranci so se lahko odločali med 23 imeni.

Najbolj priljubljen glede na Delovo anketo je še vedno predsednik države Danilo Türk, drugi pa je tokrat Radovan Žerjav.

Vladi boljša ocena

Boljšo oceno kot prejšnji mesec so anketiranci namenili vladi in parlamentu. Posebno opazna je razlika pri oceni dela parlamenta, ki je prejšnjikrat znašala 2,39, tokrat pa 2,74. Pri oceni dela vlade pa je razlika manjša, še piše Delo.

Komentarjev 6
  • jezero 12:34 12.marec 2012.

    Tudi Plemeniti je mislil, da se lahko norčuje iz Slovencev. Pa so ga izločili. Erjavec bo izpadel pri predčasnih volitvah. Ista usoda čaka g. Viranta.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:37 12.marec 2012.

    V Belgiji al tam nekje,ga niso naučil,da laganje volilcem pomeni politično smrt,in ravno to se dogaja Kohlnu.Barabo lažnivo in unga njegovga šolarčka bo stranka morala izločit,tako,da bo predsednik DeSUSa v roku parih mescev Jasnič,ki je učenec Velikega gobarja še iz prejšnega sistema.

  • t16 09:29 12.marec 2012.

    kaj bi dali v grčiji, da bi imeli takšne državljane:))