Slovenija
14 ogledov

SDH Telekoma zaenkrat ne bo prodajal

Telekom Slovenije Saša Despot
Slovenski državni holding (SDH) zenakrat ne načrtuje privatizacije Telekoma in meni, da mu je mogoče dati novo vrednost. SDH želi prihodnje leto prodati 20 državnih podjetij

"V SDH menimo, da je možno z aktivnimi pristopi v prestrukturiranju družbe - skladno z dobro prakso prestrukturiranj podobnih podjetij v zahodni Evropi - ponovno postaviti na plano neko vrednost, ki v prejšnjem privatizacijskem postopku ni bila ponujena," je na novinarski konferenci o strateških usmeritvah slovenskega državnega holdinga za leto 2016, o prodaji Telekoma, ki je drugo leto ne bo, dejal novi predsednik uprave SDH Marko Jazbec.

"Zelo pa pozdravljamo napore uprave in nadzornega sveta Telekoma Slovenije, ki zelo dejavno dela na različnih scenarijih prestrukturiranja Telekoma, kar bi lahko bili dobri nastavki za obnovitev privatizacijskih postopkov v naslednjih letih," je še pojasnil Jazbec.  

Ponudba Cinvena, ki se je klavrno končala

Avgusta letos se je končal tretji poskus privatizacije Telekoma Slovenije.

Zavezujočo ponudbo je oddal le britanski sklad Cinven, ki pa je kasneje ponudbo dopolnil, in sicer zaradi zamud pri postopkih regulatorne presoje Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo v Makedoniji.

Nadzorniki SDH so sprejeli osnovno ponudbo Cinvena, ne pa tudi dopolnjene ponudbe. Cinven je bil še nekaj časa zainteresiran za dogovor, nato pa je sporočil, da ne želi nadaljevati pogajanj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.