Slovenija
8 ogledov

SDS bi preiskoval Dobro jutro

Žurnal24 main
V SDS se sprašujejo, čemu takšna "inkvizicijska strast" po preiskovanju brezplačnikov, predsednica preiskovalne komisije pa pričakuje nadaljnje poskuse diskreditacije komisije.

Poslanec SDS Aleksander Zorn meni, da je namen preiskovanja brezplačnikov v tem, da se prikaže, da so vsi, ki so kdaj bili na oblasti, enako koruptivni. Poleg tega naj bi poskušala prikriti brezplačnik Dobro jutro in opozoriti novinarje, naj poročajo lojalno. Brezplačnika, ki se ju preiskuje, sta namreč "odkrito in direktno napadala stare strukture oblasti".

Preiskava bi morala vključiti tudi Dobro jutro, ki izhaja že več let in "katerega politična usmerjenost je jasna", za njegovo financiranje pa so morali porabiti "milijone in milijone evrov", še meni.

Zorn se sprašuje, čemu takšna "inkvizicijska strast" po preiskovanju brezplačnikov, ki so izhajali pred več kot dvema letoma. Meni, da bi v Sloveniji morali raziskati marsikaj drugega, v kar je "vpletena najvišja politika".

Pričakujejo nadaljnje napade
Predsednica komisije Melita Župevc meni, da je reakcija SDS-a dokaz, da mora komisija svoje delo do konca opraviti odgovorno in vestno. Dodaja, da stranka, ki ne sodeluje v preiskovalni komisiji, težko komentira njeno delo.

Župevčeva poudarja, da komisija preiskuje domnevno politično-finančno ozadje dveh brezplačnikov, ki sta izhajala pred zadnjimi volitvami. Preverjajo sume, da sta bila brezplačnika de facto predvolilna propaganda in ne medij ter da je šlo za kršitev medijske in volilne zakonodaje. "To so relevantna vprašanja, ki bi morala zanimati tudi SDS," pravi predsednica komisije, ki pričakuje, da se bodo napadi in poskusi diskreditacije komisije v prihodnjih tednih še nadaljevali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.