Slovenija
6 ogledov

SDS bo 11. maja volila novo vodstvo

slovenija 20.06.2011 Jansa, Matoz, novinarska konferenca predsednika SDS Janeza Boštjan Tacol
SDS bo na 10. kongresu, ki bo 11. maja v Celju, izbirala novo vodstvo. Za predsedniški stolček naj bi se potegoval tudi Janez Janša.

Predstavnik SDS za stike z javnostmi Jernej Pavlin je pojasnil, da postopek evidentiranja kandidatov še ni končan. Občinske organizacije oz. lokalni odbori in interesna združenja lahko kandidate za organe stranke namreč predlagajo vse do kongresa in tudi na kongresu samem.

Ker se rok za vložitev kandidature torej še ni iztekel, tudi ni jasno, ali bo za prvega moža SDS kandidiral tudi dosedanji dolgoletni predsednik stranke Janez Janša. Nazadnje je bil Janša za predsednika stranke izvoljen na kongresu 9. maja 2009. Na vrhu SDS je sicer že od leta 1993.

"Nobena skrivnost ni"

Je pa podpredsednik stranke Zvone Černač za TV Slovenija dejal, da ni nobena skrivnost, da bo Janez Janša vnovič kandidiral za mesto predsednika SDS.

Bodo pa delegati poleg predsednika stranke izbirali tudi člane izvršilnega odbora in nadzornega odbora SDS. Dva podpredsednika SDS pa bo izvolil svet stranke, je pojasnil Pavlin.

V osnutku za razpravo o nosilni resoluciji jubilejnega kongresa SDS, poimenovani Družba svobode in odgovornosti, pripravljavci dokumenta sicer ugotavljajo, da je družba zašla v eksistencialno krizo. Upravljanje z državo v osnovnih pristopih namreč "ne poteka skladno z vrednostnim središčem slovenskega naroda, ampak se to poskuša razgrajevati", so zapisali.

Učinki omenjene eksistencialne krize so dodatno okrepljeni zaradi gospodarskega zastoja v EU, "upravljavci monopolov iz vrst tranzicijske levice pa ravno zaradi obrambe le-teh niso sposobni poiskati poti iz krize, saj sta si varovanje privilegijev in monopolov ter svoboda in sproščanje družbenih potencialov v velikem medsebojnem nasprotju", navaja omenjeni osnutek.

Na kongresu bodo, kot je zapisano na spletni strani stranke, obravnavali še statut SDS in pogledali uresničevanje programa SDS 2009-2013.

Komentarjev 5
  • mph 17:59 31.marec 2014.

    Ha, ha, .... me prav zanima, če jim bo tokrat vsaj za finto uspeli najti kakšnega slamnatega protikandidata.

  • dragec 21:45 16.april 2013.

    Ne, staro se bo osvežilo in discipliniralo.

  • Oseba_ 16:19 16.april 2013.

    staro naj odide, mlado naj osveži