Slovenija
27 ogledov

SDS bo vložila interpelacijo zoper Čuferja

Uroš Čufer Anže Petkovšek
V SDS menijo, da pri razrešitvi Širclja niso uporabili normalnih pravnih poti.

Poslanska skupina SDS bo vložila interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za finance Uroša Čuferja, in sicer zaradi predloga za razrešitev neizvršnega direktorja v t.i. slabi banki Andreja Širclja, je v izjavi za medije povedal vodja poslancev SDS Jože Tanko.

"Niso uporabili normalnih pravnih poti"

Tanko poudarja, da se vlada pri razrešitvi Širclja ni oprla na določbe zakona o slabi banki, ki dopušča, da so tudi funkcionarji neizvršni direktorji, ampak je razrešitev opravila na podlagi mnenja nepristojne institucije.

Če bi vlada želela pridobiti pravno podlago za razrešitev Širclja, bi morala vložiti zahtevo za ustavno presojo določbe zakona, ki to dopušča, pravi Tanko. Nezakonitost imenovanja je po njegovih besedah možno dokazovati v sodnem postopku, a vlada tudi te možnosti ni uporabila.

Nihče ni predlagal sprejetja obvezne razlage zakona, ki bi bila podlaga za interpretacijo člena o združljivosti funkcij, prav tako ni bila vložena novela zakona, ki bi to domnevno neskladje odpravila, je še pojasnil Tanko.

Komentarjev 1
  • Šemefuky 21:13 17.september 2013.

    Saj ni vreden pol kur.a, ampak, če je Širclja odstranu je nekaj le naredu, čeprav mislim, da na na komando in ne zato, ker ima kojone.