Slovenija
74 ogledov

SDS dobila 2,8 mio pod mizo

Vlada bo s tožbo zahtevala, da Patria vzame nazaj vseh 28 oklepnikov, ki so že v Žurnal24 main
Nove podrobnosti iz ameriških depeš. Robertson: Posel z oklepniki ni edini neuspeh ameriške vojaške industrije v Sloveniji. SDS: Stara in večkrat zanikana zgodba.

"Janševa SDS je dobila 2,8 milijona evrov pod mizo kot del posla z oklepnimi vozili," je po poročanju Financ zapisal ameriški veleposlanik v Sloveniji Thomas Robertson (na sliki) v depeši, ki jo je sinoči objavil WikiLeaks.

Robertson se je skliceval na tajni vir, ki je imel neposreden dostop do enega od uslužbencev družbe Rotis, Patriinega slovenskega partnerja.

Poleg tega ameriški veleposlanik po pisanju časnika ugotavlja še, da posel z oklepniki ni edini neuspeh ameriške vojaške industrije v Sloveniji. Ameriško družbo Cubic je na slovenskem razpisu za vojaško opremo leta 2007 porazil švedski Saab.

Antiameriški Senica

Odklanjanje ameriških podjetij se je pojavilo hkrati z imenovanjem Marjana Senice na mesto generalnega direktorja Direktorata za logistiko, ki je bil na obrambnem ministrstvu zadolžen za nakupe.

WikiLeaks je včeraj objavil več kot 1,7 milijona ameriških diplomatskih in obveščevalskih dokumentov. Depeše se med drugim nanašajo tudi na slovensko politiko.

SDS: Stara zgodba

V SDS so na spletni strani zapisali, da gre za staro in večkrat zanikano zgodbo, ki se objavlja kot ekskluzivna novost. "In spet se ustvarja virtualna resničnost z namenom, da se ne bi razpravljalo o bistvenih razvojnih problemih Slovenije," so zapisali v odzivu in oddali, da se obenem skuša prikriti informacije o izjemnem vplivu na medijski prostor, ki ga je imel in ga še vedno ima nedanji predsednik države Milan Kučan.

Komentarjev 41
  • dragec 20:07 09.april 2013.

    DARKEC, MRKI, MIRKO, KAKO VAM PAŠE, DA STE DEL KRIMINALNE SDS DRUŽBE

  • siesta 13:10 09.april 2013.

    mrki najprej se vklopi v realnost potem pa ti komu flozaj kar češ. Kaj misliš kaj se je zgodilo v Avstriji, kaj se dogaja na finskem. Boš rekel, da se samo hecajo. Daj stfu nisi smešen.

  • mrki 13:02 09.april 2013.

    miško , preberi si LEPOSLOVJE Roka Praprotnika , ki je imel FULLLL dobre informacije glede PATRIJE , pol pa piši bedarije.