Slovenija
21 ogledov

SDS: Imamo 5 kg izdelkov pooblaščenke

Janez Jan%C5%A1a Žurnal24 main
Primerjava hitrosti sodnih postopkov, v katere je vpleten Janša, dokazuje dve hitrosti delovanja pravosodja, menijo v SDS. Dodajajo, da imajo od pooblaščenke že pet kilogramov "njenih izdelkov".

V SDS primerjajo hitrost postopka v tožbi Ninamedie proti predsedniku stranke Janezu Janši s tistimi, ki jih je ta sprožil sam.

Slovensko 'neodvisno' sodstvo je ob očitnem in namernem zavlačevanju potrebovalo kar dve leti in pol samo za odločitev, katero sodišče je sploh pristojno.
SDS

Največja opozicijska stranka je prepričana, da  nazorno kaže dve hitrosti delovanja slovenskega pravosodja.

"Tožba Ninamedie je bila na primer obravnavana v rekordnem času in v nekaj letih zaključena na obeh stopnjah. Tožba predsednika SDS zoper Magnusa Berglunda, avtorja lažne obtožbe v oddaji Resnica o Patriji, pa medtem v skoraj treh letih ni doživela niti prvega naroka. Slovensko 'neodvisno' sodstvo je ob očitnem in namernem zavlačevanju potrebovalo kar dve leti in pol samo za odločitev, katero sodišče je sploh pristojno. Da o tem, katera obtožba je huje prizadela ugled tožnikov in bi morala imeti zato logično prednost pri obravnavi, sploh ne govorimo," v javnem pismu navajajo v stranki.

Pirc Musarjeva jih zasipa
Na muho so vzeli tudi informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar. "Zoper predsednika SDS je sprožila postopek zaradi objave lastnega obtožnega predloga na socialnem omrežju le nekaj dni po objavi, medtem ko je zoper Mladino, ki je obtožni predlog objavila več kot mesec dni prej, postopek sprožila mnogo kasneje in še to na pritisk javnosti. Ne drži trditev, da predsednik SDS ne prejema pošte informacijske pooblaščenke, saj po treh letih njenega načrtnega šikaniranja razpolaga že s kakimi petimi kilogrami njenih izdelkov. Oseba, ki je po zakonu sicer zadolžena za varovanje osebnih informacij, pa z imenom predsednika SDS v negativnem kontekstu opleta celo na svojih uradnih predavanjih, o čemer priča izjava enega od udeležencev na njenem nedavnem predavanju na ministrstvu za zdravje."

Pri tem so imeli v mislih stavek "Janša 'ma me rad", ki naj bi ga Pirc Musarjeva izrekla na enem svojih nedavnih predavanj, potem ko je nanj zamudila zaradi obilice novinarskih vprašanj na temo obtožnega predloga v zvezi z objavo kazenske ovadbe na Facebooku.

Komentarjev 2
  • Merkava4 16:30 20.april 2013.

    Tudi taki kot si ti morajo živeti ...zato pa smo, kjer smo...ubožček....za tehtanje tvojega idiotizma tehtnica za 1000 ton ne bi zadostovala....

  • tralala 10:56 11.februar 2012.

    Imbecil. Mi imamo pa tono tvojih laži, tri tone sprenevedanj in 11 ton ponarejanj. Kovčkov z denarjem se pa ne tehta.