Slovenija
17 ogledov

SDS in Janša bosta plačala

231208_tacol_jansa3 Žurnal24 main
Zaradi nedovoljene objave arhivskega gradiva na njihovi spletni strani je inšpektorat za medije oglobil opozicijsko SDS, po nekaterih podatkih pa tudi njihovega vodjo Janeza Janšo.

Inšpektorat za kulturo in medije je ugotovil, da je SDS kršil zakon o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih, saj je na svoji spletni strani objavil arhivsko gradivo brez dovoljenja arhiva, v današnji izdaji poroča Dnevnik.

SDS tako čaka plačilo globe nekaj več kot dva tisoč evrov, neuradno pa naj bi inšpektorat s 417 evri kot odgovorno osebo oglobil tudi predsednika stranke Janeza Janšo. Vodja službe za odnose z javnostmi pri SDS Katarina Culiberg je že napovedala, da bodo vložili zahtevo za sodno varstvo.

SDS ne izdaja odgovorne osebe
Inšpektorat naj bi sicer imel velike težave pri vodenju tega postopka, saj v SDS niso želeli posredovati podatka, kdo je bil odgovoren za objavo arhivskih dokumentov na spletnih straneh stranke.

Inšpektorat se je zato obrnil na predsednika stranke in mu tudi vročil poziv k izjavi o prekršku, medtem ko pri vročitvi odločbe o prekršku do danes še ni bil uspešen. Z vročanjem odločbe je imel težave tudi urad informacijskega pooblaščenca, ki je od Janše zahteval umik spornega faksimila obtožnega predloga v zadevi Patria s Facebooka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.