Slovenija
511 ogledov

"SDS je postala Janševa ujetnica"

Premierjev brat Rajko Janša in Urška Bačovnik Janša Boštjan Tacol
Brat predsednika stranke SDS Rajko Janša naj bi za stranko dobavljal promocijski material. Predlani je za to prejel 120 tisoč evrov. V anonimnem pismu Janezu Janši očitajo tudi, da je stranka njegov ujetnik.

V javnosti je zaokrožilo anonimno pismo, v katerem avtor predsedniku SDS Janezu Janši očita, da je stranka njegov ujetnik.

"SDS z Janezom Janšo je obsojena na životarjenje v opoziciji. Stranka je postala njegov ujetnik, sam pa je postal ujetnik svojih preteklih potez," je zapisal anonimnež.

Pismo naj bi v stranki krožilo že od minulega petka, v njem pa je zapisano tudi, da bi se moral predsednik Janša posloviti, "ker je že začel škoditi stranki". Pozivajo ga k odstopu, vodenje stranke pa naj po njihovem prevzame sedanji podpredsednik stranke Zvone Černač.

Rajko Janša služi na račun stranke?

V pismu je prav tako zapisano, da naj bi na račun stranke dobro služil tudi brat predsednika stranke Rajko Janša. Janezu Janši očitajo, da denar iz stranke ves čas priliva k bratu. Ta naj bi za stranko dobavljal promocijski material, predlani pa naj bi za poslovanje s stranko prejel sto tisoč ali 120 tisoč evrov.

Na očitke se je za Finance odzval Rajko Janša, ki je sicer priznal, da s stranko SDS posluje, "a v manjših zneskih".

Komentarjev 26
  • vili.manili 13:13 23.januar 2013.

    Boš ovajal ljudi, ker grdo govorijo o velikem vodju?

  • dragec 13:10 23.januar 2013.

    halo, dobra svakinja... ni kaj!!!

  • dragec 13:09 23.januar 2013.

    Darkec, spet ga serješ. Sprijazni se z dejstvom, da imaš obupnega, groznega, ogabnega voditelja. Spremeni mnenje in lepše boš živel. Odjebi to budalo in vse njemu podobne, Zadosti smo jih gladali in prenašali 20 let