Slovenija
1 ogledov

SDS krepko pred SD

Borut Pahor (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Vlado podpira le še 40 odstotkov anketirancev, opozicijski SDS pa bi na morebitnih volitvah gladko porazil vladajoči SD.

Prva raziskava javnega mnenja Vox populi po evropskih volitvah na podlagi vzorca 700 vprašanih oseb kaže, da je podpora vladi vnovič padla. Še huje pa se godi stranki premierja Boruta Pahorja in njemu osebno. Socialni demokrati so tako s 24,5 odstotka glasov, kolikor bi jih na morebitnih volitvah prejeli maja, padli na le 18,8 odstotka. Nasprotno pa se je močno okrepila podpora SDS Janeza Janše, saj stranko tokrat podpira 27,4 odstotka glasov, medtem ko je maja uživala 16,4-odstotno podporo.

Stranka nekdanjega premierja Janše z naskokom uživa največ podpore. © Saša Despot

 
Na tretjem mestu sledita Zares in SNS s po 6,1 odstotka glasov, LDS uživa 5,7-odstotno zaupanje, DeSUS 5,1-odstotno, SLS pa 2,9-odstotno.

Kot je pokazala raziskava, ki jo za Dnevnik in Pop TV opravlja agencija Ninamedia, pri ljudeh največ podpore uživa predsednik republike Danilo Türk. Na drugem mestu je obrambna ministrica Ljubica Jelušič, tretji je gospodarski minister Matej Lahovnik. Premier Pahor je padel na zanj skromno peto mesto. Janez Janša zaseda 15. mesto, medtem ko je Gregor Golobič, ki je vmes preživel afero Ultra, z majskega devetega padel povsem na rep lestvice 20 najbolj priljubljenih politikov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.