Slovenija
22 ogledov

SDS le lektorski popravki

MOL bo letos med projekti največ – 18,8 milijona evrov – namenila za Športni par Žurnal24 main
Mestni svet. O številnih amandmajih niso glasovali, ker niso bili izvršljivi.

Ljubljana. Mestni svetniki so sprejeli predloga odlokov o proračunu za letos in za prihodnje leto. Letošnji proračun ima za 338 milijonov evrov odhodkov in za 3,8 milijona evrov manj prihodkov, v proračunu za leto 2012 pa bo za 312,7 milijona evrov odhodkov, prihodkov pa za 1,3 milijona evrov več.

Komunalni prispevek
Podražitve. Svetniki so po hitrem postopku sprejeli predlog odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje Mestne občine Ljubljana. Komunalni prispevek za stanovanjske hiše in soseske bo dražji, cenejši pa bo za industrijske objekte.

Kot smo že pisali, je letošnji proračun za 17,5 milijona evrov večji, kot je bil v osnutku; dodatni denar je pretežno dobil oddelek za gospodarske dejavnosti, sedem milijonov več so namenili investicijam. Več prihodkov si občina obeta predvsem od prodaje nepremičnin in višjih davkov.

Županovi amandmaji
K predlogoma proračunov je bilo vloženih več kot 50 amandmajev, a o večini niso glasovali. Statutarnopravna komisija je po besedah predsednice Maše Kociper ugotovila, da mnogi amandmaji niso dovolj natančni – določajo le postavke, ne pa tudi konte in podkonte, zaradi česar v primeru sprejetja ne bi bili izvršljivi. V opoziciji so protestirali; Žiga Turk (SDS) je denimo menil, da je večina amandmajev umaknjenih zato, da ne bi bilo razprave.

A komisija je vztrajala pri svoji odločitvi. Končalo se je tako, da so sprejeli županove amandmaje (v načrt razvojnih programov sta uvrščena sanacija ribnika Tivoli in emonski park, dodaten denar pa je namenjen komunalnemu opremljanju zemljišč) ter redakcijska amandmaja Anžeta Logarja (SDS).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.