Slovenija
16 ogledov

SDS največ zapravila za referendum

Največ je za prepričevanje volivcev zapravila Janševa stranka. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Poročila kažejo, da je največ denarja za kampanjo pred referendumom o arbitražnem sporazumu porabila SDS. Slovenska unija pa trdi, da niso porabili niti centa.

Do danes so morali organizatorji, ki so se vključili v kampanjo pred junijskim referendumom o arbitražnem sporazumu, računskemu sodišču poslati poročila o tem, koliko sredstev so zbrali in porabili za financiranje kampanje.

V kampanjo se je vključilo 14 organizatorjev, računsko sodišče je do danes dobilo 13 poročil, še vedno čakajo na poročilo Hrvaškega kulturnega društva Maribor.

SDS največ
Daleč največ je za kampanjo porabila opozicijska SDS, in sicer kar 109.069 evrov, od tega so le 10 tisoč evrov zbrali s prispevki, ostalo je šlo s strankinega rednega računa.

Sledi največja koalicijska stranka SD, ki je za financiranje kampanje namenila 64.022 evrov, iz svojega računa pa so morali odtegniti le 10 tisoč evrov. Stranka Koper je naš je porabila dobrih 55 tisoč evrov, vse pa so predstavljala strankina lastna sredstva.

Zapravili nič?
Med najbolj varčnimi so se pri kampanji izkazali v SNS (porabili 1897 evrov). Zveza domoljubnih društev Hervardi je zbrala 150 evrov, s katerimi so pokrili potne stroške udeležencev na soočenjih. SMS – Zeleni so prijavili le 21 evrov, ki so jih potrebovali, da so odprli transakcijski račun. Slovenska unija pa v poročilu trdi, da niso zapravili nič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.