Slovenija
16 ogledov

SDS: Nasledniki ne sledijo Drnovšku

Po podatkih, ki jih je navedel Golobič, so se sejnine v NLB zvišale za 1563 odst Žurnal24 main
"V SDS žal ugotavljamo, da nasledniki Janeza Drnovška ne hodijo po poti, ki jo je sam začrtal, saj se dnevno poslužujejo izključevanja," so zapisali v SDS.
"Tako v svojih napovedih o sodelovanju pri sestavi prihodnje vlade kot v svojih odzivih na izraženo stališče drugih strank," so v odzivu na izjave Katarine Kresal in Gregorja Golobiča zapisali v SDS.

Janez Janša je poskušal v sobotnem nagovoru izpostaviti, da gre za to, kar je Slovenija dosegla v času od osamosvojitve do danes, zasluga mnogim, tudi ljudem, ki niso člani SDS. Pri tem je, kot navajajo, poudaril, da je stranka te zasluge pripravljena priznati, ne glede na to, ali se z nosilci zaslug politično strinja ali ne, so še zapisali v SDS.

Golobič: Janši ni bilo všeč povezovanje
Pokojni nekdanji predsednik republike Janez Drnovšek je bil povezovalec, a sedanjemu predsedniku vlade njegovo povezovanje nikoli ni bilo všeč, je v odzivu na Janševo izjavo v Zagorju ob nedavnem odkritju spomenika Drnovšku dejal predsednik stranke Zares Gregor Golobič.

Kot je navedel, je Janša dejal, da je "želel dati neko priznanje tudi človeku, ki je bil predstavnik nasprotne politične opcije". A Drnovšek po njegovem nikoli ni bil predstavnik nobene politične opcije in ni bil "zagovornik opcionaštva na političnem prizorišču", ampak je bil človek, ki je vso svojo kariero gradil na tem, da obstaja nekaj tretjega, da so ne le dopustne, ampak nujne neodvisne, nadzorne institucije, ki skrbijo za to, da se oblast ne "povampiri".

Kresal: Janša zlorablja Drnovška
Predsednica LDS Katarina Kresal je v odzivu na govor predsednika SDS Janeza Janše na sobotnem festivalu SDS v Šentvidu pri Stični, zapisala, da je jasno, da je bil spomin na pokojnega premierja Janeza Drnovška "nedostojno in grobo zlorabljen". Po njenih navedbah se Janša samorazglaša za naslednika njegove politike.

"Če je ob nedavni udeležbi Janeza Janše na odkritju kipa dr. Drnovšku v Zagorju morda le kdo dobronamerno pomislil, da gre -– kljub izrecni drugačni želji sorodnikov -– za dostojno gesto spomina, potem je po sobotnem govoru predsednika vlade na strankarski prireditvi SDS v Šentvidu pri Stični zadeva boleče jasna: ta spomin je bil nedostojno in grobo zlorabljen,
" je predsednica Liberalne demokracije Slovenije zapisala v sporočilu za javnost.

Kresalova: Janša se želi okronati za naslednika dr. Janeza Drnovška
Kresalova meni, da Janša poskuša v svojih poskusih discipliniranja sedanjosti nekdanjim sodelavcem in kolegom Drnovška predpisovati, kako naj ohranjajo spomin na pokojnega predsednika. Poleg tega se, kot je prepričana, "samorazglaša za naslednika njegove politike neizključevanja in evropske usmeritve".

Janša kot "poveljnik zlobnežev"
Po njenem mnenju slovenska javnost ne bo pozabila, da je bil pokojni predsednik države v zadnjem obdobju svojega mandata upravičeno kritičen do kršitev človekovih pravic in političnih napak vlade Janeza Janše. Zaradi poskusov, da bi ga finančno izsiljevali in medijsko diskreditirali, je Drnovšek v nekem trenutku Janšo slikovito označil kot "poveljnika zlobnežev", ki mu "očitno ni nič sveto, ne država, ne morala". "Samo on je pomemben in njegov položaj. Za vsako ceno. Kakšna pa sploh je cena lastne duše? Očitno premajhna," je Drnovškovo izjavo povzela Kresalova.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.