Slovenija
39 ogledov

SDS objavil koalicijsko pogodbo

Pogodba za Slovenijo Prtscreen
SDS je objavil koalicijsko pogodbo o sodelovanju v Vladi Republike Slovenije za mandat 2012 - 2015.

Gre za podpisano koalicijsko pogodbo o sodelovanju v Vladi Republike Slovenije za mandat 2012 - 2015, ki so jo podpisali predsednik SDS Janez Janša, predsednik DLGV dr. Gregor Virant, predsednik SLS mag. Radovan Žerjav, predsednik DeSUS Karl Viktor Erjavec in predsednica NSi Ljudmila Novak in podpisani dogovor o sodelovanju poslancev italijanske in madžarske narodne skupnosti z Vlado Republike Slovenije v mandatnem obdobju 2012 - 2015, ki vsebuje tudi podpisa poslancev italijanske narodne skupnosti Roberta Batellija ter madžarske narodne skupnosti dr. Lászla Göncza. Koalicijska pogodba je dosegljiva na tej povezavi.

Resorji že razdeljeni

Koalicijski partnerji naj bi že dorekli razrez resorjev po strankah, medtem ko naj bi bila razdelitev funkcij v vladni koaliciji še odprta. Vodja poslanske skupine Liste Virant Rihard Braniselj je pojasnil, da bo prvak Liste Virant Gregor Virant ostal predsednik DZ, kar da je dogovorjeno že v koalicijski pogodbi, poroča STA.

Ali je eden od možnih kandidatov za notranjega ministra, podpredsednik SDS Zvonko Černač, za to funkcijo primeren, pa Braniselj "težko komentira". A "če je to kompetentna oseba in če se bodo koalicijski partnerji uskladili", potem po njegovih ocenah verjetno ne bo nobenega problema. Dodal je, da Janez Šušteršič ostaja njihov kandidat za ministra za finance.


Janša se je poslankam in poslancem v nagovoru zahvalil za podporo, takoj pa je poudaril, da so pred državo veliki izzivi.

Zato vsem ponuja sodelovanje: "Naša roka je ponujena in upam, da bo tudi sprejeta." Glasovanje je ocenil kot "zmago razuma", rezultat glasovanja pa je zanj v okviru pričakovanega. Podrobnosti o današnjem političnem dogajanju najdete tukaj.

Komentarjev 2