Slovenija
22 ogledov

SDS: Od Patrie nismo dobili niti evra

patria sds SDS
SDS z uradnim zaznamkom uprave kriminalistične policije dokazuje, da od Patrije ni dobile nobenega denarja.

Kot je razvidno iz zaznamka, ki so ga poslali iz SDS, je uprava kriminalistične policije opravila pregled izpisov finančnih transakcij SDS med prvim januarjem 2004 in prvim decembrom 2008. Sami izpisi bančnih transkacij pa so bili pridobljeni na podlagi odredbe preiskovalnega oddelka okrožnega sodišča v Ljubljani, ki jo je izdalo 20. januarja 2009.

Pri tem pa je kriminalistična policija ugotovila sledeče: "Pri pregledu niso bile ugotovoljene transakcije, ki bi se lahko povezovale z izborom družbe Patria za dobavitelja vojaških oklepnikov Slovenski vojski."

Ob tem so v SDS zapisali, da ta zaključek preiskave o finančnem poslovanju stranke v celoti pritrjuje tudi mnenju interne revizije, ki jo je stranka opravila 30. septembra lani, predmet nadzora pa so bili finančni prilivi pravnih in fizičnih oseb iz naslova prispevkov za delo stranke.

Po mnenju stranke tako policijske ugotovitve na laž postavljajo trditve, ki so bile izrečene v časniku Delo, da denar ni končal pri predsedniku stranke Janezu Janši, temveč v stranki SDS in "vse ostale medijske in politične odvetnike, ki so trdili, da je šlo za milijonske podkupnine. Kriminalistična policija ugotavlja, da za SDS ni šel niti evro."

Komentarjev 1
  • privat 08:46 04.september 2011.

    verjetno ne lažejo....kjub temu da so že lagali.....Jaz pa resnično nisem nič imel od patrije,pa bi rad imel kak miljonček.