Slovenija
27 ogledov

SDS: "Opisa skupine nismo prebrali"

(Foto: Facebook) Žurnal24 main
SDS o Facebook skupini, ki poziva k nasilju na Paradi ponosa: "Napako priznamo in jo obžalujemo."

Pred dvema dnevoma smo poročali o Facebook skupini Proti Paradi ponosa v Sloveniji, ki poziva k nasilju nad udeleženci sobotne Parade ponosa. V skupini je bil vključen tudi koprski odbor stranke SDS, ki ga kmalu po objavi našega članka ni bilo več mogoče zaslediti med člani. V odboru so se na naše poročanje že odzvali.

Skupino so ustanovili 24. junija, v profilu pa zapisali: Prosim da ne objavljate komentarje ki pozivajo k nasilju v tej skupini. Nasilje pa lahko po želji uporabite na shodu proti paradi ponosa ;)

„Kot veste se vedno nabere nič koliko raznih sporočil, vabil, dogodkov itd., katera na hitro pregledaš bolj ali manj v naglici. V želji, da ne bi bili odklonilni do nikogar, pa vsa vabila več ali manj  potrdimo oziroma sprejmemo. Ob potrditvi vabila s strani omenjene skupine nismo zaznali pozivanja k nasilju, resnici na ljubo pa opisa skupine sploh nismo niti prebrali. Napako priznamo in jo obžalujemo,“ je v odgovoru zapisal predsednik koprskega odbora stranke SDS Valdet Kabaš.

Dodal je, da ne razume povsem, za kašen ponos bi lahko šlo na Paradi ponosa in da je „dogodek okrog katerega se vse vrti prekomerno medijsko podprt, saj se v naši preljubi domovini dogaja veliko neprimerljivo pomembnejšega in bolj vrednega medijske pozornosti.“ Kabaš pravi, da se v njihovi stranki v „skupino niso posebej poglabljali.“

Celoten odgovor koprskega odbora stranke SDS si lahko preberete tukaj.

Zaradi žaljivih komentarjev smo možnost komentiranja izklopili.