Slovenija
0 ogledov

SDS: Pahor naj se opredeli

Žurnal24 main
Poslanska skupina SDS predsednika SD Boruta Pahorja v povezavi z afero Sova sprašuje o primernosti nedokazljivih trditev Antona Ropa, s katerimi naj bi ta diskreditiral premierja Janeza Janšo.

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko v javnem pismu sprašuje predsednika SD Boruta Pahorja, kdaj naj bi obžaloval izjavo Antona Ropa, v kateri je poslanec SD predsednika vlade Janeza Janšo obtožil sodelovanja v dogovorih o incidentih v Piranskem zalivu.


Tanko zahteva od Pahorja jasen odgovor. © Žurnal

 
Prvak SD je v televizijski oddaji Odmevi 16. avgusta izjavil, da je Ropovo izjavo o domnevnem dogovarjanju o incidentih v Piranskem zalivu pred parlamentarnimi volitvami 2004 med predsednikom SDS Janezom Janšo in hrvaškim premierjem Ivom Sanaderjem slišal po televiziji. "Bržkone ta izjava nikoli ne bi smela biti izrečena, tudi če je resnična," je v oddaji povedal Pahor. "Oba sva to izjavo obžalovala."  Pahor je dodal še, da bi Rop kot prejemnik zaupnih informacij moral ravnati v skladu s pravili ravnanja "s tem občutljivim gradivom" .

Tanko sprašuje, kdaj naj bi Pahor, Rop in SD omenjeno izjavo obžalovali: "Ali menite, da so nadaljnja ravnanja in vedno nove nedokazane trditve vašega poslanca SD in bivšega predsednika vlade Antona Ropa, potem ko sta oba domnevno obžalovala že njegovo prvo izjavo, v duhu vajinega obžalovanja?"

Tanko dvomi v etičnost "nedokazanih in nedokazljivih" trditev
Vodjo poslanske skupine SDS prav tako zanima, ali je primerno ravnanje poslanke SD Majde Potrata , "ki noče sklicati Komisije za peticije" , potem ko so v največji vladni stranki že 6. julija zahtevali razpravo o zakonitosti posegov na področje človekovih pravic glede prisluškovanja telefonskim pogovorom.

Tanko Pahorja sprašuje tudi, kaj meni o tem, "da bi bilo že zaradi škodljivih posledic prve izjave vašega poslanca Ropa možno oziroma treba vašemu poslancu Ropu preprečiti širjenje nadaljnjih nedokazanih in neargumentiranih trditev, ki še poslabšujejo občutljive odnose med sosednjima državama"  . Vodja poslanske skupine dvomi tudi v etičnost "nedokazanih in nedokazljivih" trditev, s katerimi želi Rop "diskreditirati predsednika konkurenčne stranke" .

Za komentar Tankovega pisma smo povprašali tudi predsednika SD Boruta Pahorja, ki pa je dejal, da z vsebino pisma še ni seznanjen, zato je še ne more komentirati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.