Slovenija
2 ogledov

SDS: Pahorjeva slaba trgovina

V SDS so prepričani, da bi lahko Slovenija pridobila zase kakšno bolj pomembno a Žurnal24 main
Pridobitev sedeža agencije Acer ni nikakršen pogajalski uspeh, temveč slaba trgovina, pravijo v SDS.

Največjo opozicijsko stranko je zbodla izjava premierja Boruta Pahorja, ki je dejal, da Slovenija ne bi dobila sedeža agencije Acer, če ne bi rešili problema s Hrvaško.

SDS je te Pahorjeve besede označil za zavajajoče. "Slovenija se je zato, da je dobila sedež agencije Acer, v kateri bo okrog 50 zaposlenih, odpovedala sedežu nadzornega organa agencije Galileo, ki bi v Slovenijo pripeljala bistveno pomembnejšo evropsko institucijo z okoli 400 visoko tehnološkimi delovnimi mesti. Slovenija je v času predsedovanja Svetu EU dosegla, da je Evropski svet junija 2008 sprejel sklep, da se nove agencije primarno dodeljujejo novim članicam EU. Zaradi tega sklepa je Slovenija postala prvi favorit pri kandidaturi za sedež nadzornega organa agencije Galileo, pa tudi pri drugih agencijah.

V tej luči dejstvo, da smo dobili agencijo Acer s 50 zaposlenimi, ni velik pogajalski uspeh, pač pa le slaba trgovina,"
zaključujejo svojo kritiko v SDS.

Kot je znano, je EU v ponedeljek Sloveniji dodelil sedež nove agencije Acer, ki bo odgovorna za sodelovanje energetskih regulatorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.