Slovenija
12 ogledov

SDS: Panično slepomišenje Zaresa

V stranki SDS so nam dejali le, da bodo mnenje predstavili jutri na novinarski k Žurnal24 main
Botri tajkunov se v paniki spravljajo nad opozicijo, pravijo v SDS. Stranka obenem zavrača revizijo proračuna za leto 2008, saj naj bi računsko sodišče pri njegovi oceni ponovilo politično motiviranost.

Slepomišenje predstavnikov tajkunske stranke Zares postaja že zares  tragikomično. S temi besedami SDS v javnem pismu kritizira stranko Zares in njeno gospodarsko politiko, ki po mnenju največje opozicijske stranke odgovornost za nastalo gospodarsko situacijo vztrajno prelaga na opozicijo, čeprav so njeni vodilni stranki odgovorni za gospodarsko strukturo v Sloveniji. SDS kritizira tudi postopanje ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika, saj da se "raje druži s tajkuni kot da bi reševal težave delavcev."

Stranka še obžaluje, da vlada ni prisluhnila njenim predlogom pri reševanju gospodarske krize, saj da bi pripomogli k nižji brezposelnosti.

Politična motivacija sodišča
Računsko sodišče je pri reviziji proračuna za leto 2008 ponovilo politično motivirano in strokovno neutemeljeno mnenje iz leta 2007, da so odhodki v bilanci prihodkov in odhodkov izkazani prenizko, menijo v SDS.

Kot je znano, je računsko sodišče pred dnevi ob reviziji proračuna za leto 2008, ki ga je pripravila še Janševa vlada, označila z negativno oceno, saj je ugotovilo več nepravilnosti pri izkazu bilanc.

V stranki po točkah zavračajo vse očitke sodišča ter obenem predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa sprašujejo, "kje je bilo računsko sodišče takrat, ko je nekdanji finančni minister in trenutni minister za razvoj Mitja Gaspari proračunsko leto na prihodkovni strani podaljšal za en mesec".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.