Slovenija
257 ogledov

SDS pojasnjuje, zakaj naj bi Vera Ban izstopila iz stranke

Vera Ban Saša Despot / mediaspeed.net
SDS se je danes odzvala na izstop vidne članice Vere Ban, po njihovem mnenju naj bi bila kriva "delovna miza".

SDS pojasnjuje, zakaj naj bi Vera Ban izstopila iz stranke. 

V izstopni izjavi, ki jo je razkril Dnevnik včeraj, naj bi Banova zapisala, da iz SDS odhaja z 9. marcem, torej na rojstni dan Jožeta Pučnika. Pa tudi da so pred dobrim letom dni posamezniki v stranki ugotovili, da tam zanjo ni več prostora, sedaj pa je sama dojela, da tudi v članstvo stranke ne sodi več. SDS je po njenih navedbah dolžna zapustiti zaradi Jožeta Pučnika, ki ne bi dovoljeval, da bi iz stranke odhajali ljudje, ki so za SDS in za Slovenijo veliko storili. Banovo preseneča, kako zlahka se vodstvo stranke odreka posameznim zaslužnim članom SDS. Takšno ravnanje po njenem prepričanju ne sodi med vrednote, ki jih je Pučnik vedno zagovarjal.

Iz stranke je pred dnevi izstopil tudi že Dragutin Mate, dolgoletni zaveznik Janeza Janša, ki je zapisal, da je notranja demokracija v SDS začela pešati, zato se je raje umaknil iz strankinega delovanja, v zadnjem letu se je močno oddaljil in je bilo današnje dejanje, kot pravi, le še vprašanje časa.

 

Komentarjev 33
  • punca05 12:15 02.marec 2016.

    mogoče ga je najti tudi v knjigi Špiclji udbe...kdo ve

  • Avatar praufo
    praufo 23:28 01.marec 2016.

    Zakaj ne bi napisali kdo je na novo postal član stranke. Trenutno se ukvarjate pa z SDS-om. Lahko tudi kakšne druge stranke. Kaj mislite, bi bilo to zanimivo ? V SMC je vstopil Jože Trobec, izstopil je Branko Nemec. V ...prikaži več Desus se je včlanil Lojze Tanko, izstopil je pa Mirko Blažič. Sej to bi bile pa zelo zanimive informacije.

  • Avatar praufo
    praufo 23:19 01.marec 2016.

    Iz stranke je izstopil Janez Novak. So what, and who the f*** is Janez Novak (Vera Ban). Nekdo je odšel, nekdo prišel, itd. Ampak tipkajmo, tipkajmo tipkajmo, tipkajmo tipkajmo, tipkajmo tipkajmo, tipkajmo ... Se je že kdo naveličal. Ahhh ... ...prikaži več. Pa kaj bi počel, sej to je zapolnitev časa in hrana za vsebino, katere so novinarji vedno lačni. Uboge piranje novinarske.