Slovenija
4192 ogledov

SDS: Predlog sprememb bomo vlagali, dokler ta neumnost ne bo ukinjena

Žan Mahnič, Anja Bah Žibert Saša Despot
Na današnji 59. izredni seji državnega zbora je koalicija spet zavrnila novelo zakona o štempljanju, ki jo je v zakonodajno proceduro vložila poslanska skupina SDS.

"Izboljšave zakona je koalicija onemogočila že drugič in to kljub obljubam predsednika vlade, da bo ta zakon popravljen," so besni v največji opozicijski stranki.

Da je trenutno veljavni zakon neživljenjski in v praksi težko izvedljiv, poslanska skupina SDS poudarja ves čas, ponovno danes ob obravnavi predloga o spremembi škodljivega zakona, do katerega so kritični tako delodajalci kot delojemalci. "Kritiko oziroma nestrinjanje z veljavnim zakonom so javno izrazili sami predstavniki vlade, tako minister za finance Klemen Boštjančič, kot gospodarski minister Matjaž Han. Na 18. Vrhu slovenskega gospodarstva na Brdu pri Kranju je skepso do zakona izrazil sam predsednik vlade dr. Robert Golob, ki je dejal, da ta zakon, ki je v gospodarstvu povzročil tudi veliko razburjenja, 'zagotovo potrebuje izboljšave,'" je sporočila poslanka SDS Anja Bah Žibert.

Glede na zagotovila Goloba o spremembi neživljenjskih določb zakona o štempljanju je poslanska skupina SDS danes ta zakon ponovno vložila v zakonodajno proceduro "S tem daje vladi in vladajoči koaliciji možnost, da uresniči javne obljube predsednika vlade. Poslanska skupina SDS bo novelo zakona o štempljanju vlagala toliko časa, dokler ta neumnost ne bo ukinjena," je na današnji seji dejala poslanka Bah Žibert.

Komentarjev 29
  • rd2dmk2 21:18 22.december 2023.

    ja no kdo je proti temu zakonu za štemplanje ? ja naši ljubi bogovi, grabljivci v belem. ti ki so v državnih jaslih istočasno pa so na delu v privatnih ustanovah. in ti imajo dost velike plače da si lahk ...prikaži več privoščijo kampanjo bučkov iz SDS, ki jim padejo na limanice. za kakšen dober dodatek pa poskrbijo lastniki privatnih klinik, da ohranijo delovno silo, ki jo plačajo pod mizo, prispevke za davke pa itak plača samo državna firma tem dvoživkam.

  • www 21:00 22.december 2023.

    Samo idiot vedno znova ponavlja isto stvar in upa na drugacen rezultat.

  • Avatar Leon
    Leon 18:16 22.december 2023.

    Preveril sem kako imajo urejeno v velikem podjetju na Štajerskem ,ki je v tuji lasti glede evidentiranja . Že nekaj let imajo obvezno evidentiranje tudi pri delu od doma . Mislim, da je največ nasprotnikov v javni upravi ,torej paraziti in gnide .