Slovenija
24 ogledov

SDS preseneča hitrost policije

Katarina Kresal je poudarila, da so se v LDS, SD in Zares združili tisti, ki noč Žurnal24 main
Poslanec SDS Vinko Gorenak je na generalnega direktorja policije Janka Gorška poslal odprto pismo, v katerem ga sprašuje, zakaj je bila policija tako hitra v primeru pisma Tomaža Majerja, medtem ko je bila v primeru Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) zelo počasna.

Spomnimo, da sta kriminalista včeraj obiskala sedež stranke SDS z namenom zbiranja obvestil o pismu Tomaža Majerja, ki je bilo objavljeno na spletni strani stranke in ki je sprožilo veliko ogorčenje javnosti.

"Strokovno sicer razumem delovanje policije, prejeli ste pač kazensko ovadbo informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar in sprožili ste ustrezne policijske postopke. Tisto, kar me preseneča, je hitrost delovanja policije. V tem primeru je policija, ki jo vodite, reagirala v manj kot 24 urah po vloženi kazenski ovadbi in to kljub temu, da številni pravni strokovnjaki, med njimi namestnik varuhinje človekovih pravic g. Romšek, v tekstu Majerja ne prepoznajo elementov kaznivega dejanja," je Gorenak zapisal v pismu.

Tako spomni na primer suma storitve kaznivega dejanja nekdanje notranje ministrice Katarine Kresal. "Že ob interpelaciji spomladi 2010 sem zoper njo v Državnem zboru RS nanizal številne elemente kaznivega dejanja v primeru najema stavbe NPU. Policija, ki jo vodite, takrat sploh ni reagirala. Reagirala je šele v času po njenem odstopu in po objavi poročil Računskega sodišča in Komisije za preprečevanje korupcije, da gre v primeru najema stavbe NPU za sum storitve kaznivega dejanja," pravi Gorenak in spominja, da po več kot letu in pol po njegovem nastopu v Državnem zboru RS policija zoper njo še vedno ni podala kazenske ovadbe.

"Nekaj podobnega se dogaja v primeru gospoda Zorana Jankoviča. Mediji že več kot dve leti poročajo o sumih nakupa, spremembe namembnosti in prodaje zemljišč, kar ima vse skupaj pomembne elemente suma storitve več kaznivih dejanj. Tudi v tem primeru nismo bili obveščeni o kakršnihkoli aktivnostih policije," je še zapisal.

Komentarjev 6
  • privat 16:33 15.december 2011.

    kaka je to scena..bolana je to scena ,bolan je ta folk...to je nekdo zapel in se jaz sprašujem ...ali ni to vse res

  • Žurnalček 23:36 14.december 2011.

    Preseneča ga že hitrost policije. Ja od zdaj bodo tako hitri, da se bo zgodilo kaj šele takrat , ko bodo oni na pol poti do tja. Buh ne daj , da jim poč guma. Zamujanja ZJ niti pod razno ne trpi !

  • Stolp 20:19 14.december 2011.

    Ja saj to "Evo vam jo...". Janković že kaže mišice pa še mandatar ni. Njegove sporne posle ne bodo preganjali dokler ne bojo zastarali. Slovenski Berlusconi! Upajmo, da bomo deležni vsaj kake sex afere!