Slovenija
19 ogledov

SDS prijavil 12 novinarjev

sds Anže Petkovšek
Vodja Službe za odnose z javnostmi SDS Jernej Pavlin je novinarskemu častnemu razsodišču DNS prijavil 12 novinarjev, je za Reporter razkril tiskovni predstavnik SDS Jernej Pavlin.

Prijavil je naslednje novinarje: novinarja Dela Urbana Červka, novinarja Večer Aleša Kocjana, novinarja Dnevnika Herwiga G. Höllerja, novinarja Radia Slovenija Tomaža Celestino, novinarko Radia Slovenija Živo Trček, voditeljico TV Slovenija Vlasto Jeseničnik, voditeljico oddaje 24 ur na POP TV Petro Kerčmar, novinarja "S.S. in G.G." spletnega portala 24ur.com, novinarja STA Aleša Kocjana in Jasno Vrečko ter voditelja oddaje Svet na Kanalu A Gregorja Trebušaka.

Kot še piše Reporter, so novinarji napačno prenesli besede sodnice Marion Zöllner o obsodbi Wolfganga Riedla v zadevi Patria na dunajskem sodišču. Večina novinarjev je namreč poročala, da je sodnica govorila o podkupovanju slovenskih politikov. Po besedah vodje odnosov z javnostjo na Dunajskem deželnem sodišču Christine Salzborn je sodnica Zöllnerjeva namreč izjavila le, da obstaja "verjetnost, da je bil nekdo v Sloveniji podkupljen".

Zato so novinarji, po besedah Pavlina, kršili novinarski kodeks.

Komentarjev 17
  • pravaresnica123 07:24 23.april 2013.

    vladek@jaz tudi imam opanke, take rumeno zelene, kupil sem jih lani na Cipru, pa nisem od spodaj in tudi računa nimam na Cipru. Pa me ne bi motilo, če bi bil od spodaj, ne vem pa, zakaj tebe ...prikaži več tako opanki skrbijo. Verjetno jih sam nosiš, pa se s tem ne moreš sprijaznit, ali pa je nekaj hudo narobe v tvoji "kolesarnici"!

  • pravaresnica123 07:20 23.april 2013.

    Glede na to, da ni samo S(d)S politika, so sami priznali, da jim z njihovim ljubljenim vodjo drek že v usta teče!

  • vladek 07:12 23.april 2013.

    sami opankarji so komentatorji.PS pomeni Pokradimo Slovenijo