Slovenija
9 ogledov

SDS proti ukinitvi porodnišnice

Valičeva pravi, da je bližina kranjske porodnišnice njenega otroka ob prezgodnje Žurnal24 main
Kranj. Mestna SDS pripravlja peticijo za ohranitev kranjske porodnišnice.

Proti ukinitvi porodnišnice v Kranju je naslov peticije, za katero bo podpise od sobote zbiral mestni odbor Slovenske demokratske stranke (SDS). Pobudo je predstavil na včerajšnji novinarski konferenci.

“Kot šole in vrtci”
“Porodnišnica v Kranju se je zadnja leta razvila v odlično medicinsko institucijo. Bližina, dostopnost in kakovost so bistveni za izjemno pomemben trenutek, ki ga v življenje vsake družine prinese rojstvo otroka,” meni Branko Grims. Varčevanje na podlagi združevanja oziroma ukinjanja porodnišnic je po njegovem mnenju napačna politika. “Upoštevati je treba politična in strokovna merila. Ko gre za strokovna, velja poudariti, da se na Jesenicah na leto rodi trikrat manj otrok kot v Kranju,” pravi. “Porodnišnice je treba ohranjati, tako kot šole in vrtce. Tukaj ne gre samo za denar,” dodaja Andreja Valič.

Od sobote
Grims se sicer zaveda, da končna odločitev še ni padla, je pa vseeno na vlado naslovil poslansko vprašanje. Odgovora, kot še pravi, še ni dobil.

Podpise pod peticijo bodo v kranjski SDS zbirali en mesec, prvič v soboto ob vodnjaku na Glavnem trgu. “Zbrane podpise bomo predali vladi in ministru za zdravje. Naš cilj je, da se porodnišnica v Kranju ohrani,” sklene Grims.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.