Slovenija
1 ogledov

SDS: Radikalno kršenje obljub

sds_260308_bobo Žurnal24 main
Po mnenju SDS vlada z imenovanji na čelo Kada in Soda radikalno krši predvolilne obljube.

"Vladi ne oporekamo pravice, da imenuje svoje predstavnike ob poteku mandatov. S predčasnimi razrešitvami pa vlada in njen predsednik kršita svojo temeljno predvolilno obljubo," pravijo v največji opozicijski stranki.

SDS opominja, da je premier Borut Pahor v predvolilnem času zatrjeval, da se bo njegova stranka zavzemala za koalicijski dogovor, po katerem bo vlada pri imenovanju ljudi na odgovorne položaje upoštevala kriterij sposobnosti, "ne glede na to, ali so vaši ali naši".

Iz imenovanj pa je po navedbah SDS razvidno, da so bili na položaje postavljeni politiki oziroma posamezniki, ki imajo sorodstvene ali poslovne povezave s predstavniki vladajoče koalicije. Prevladujejo nekdanji poslanci DZ in kandidati političnih strank na preteklih volitvah, so še zapisali.

Kot je znano, je vlada na seji z a člane skupščine Kapitalske družbe (Kad) predlagala Aleksandra Svetelška, Žigo Debeljaka, Igorja Gorjupa, Teodorja Džekanoviča, Branka Tomažiča, Vinka Možeta, Danila Topleka, Gregorja Strmčnika, Aldo Trnovec, Francko Četkovič, Ano Bibija, Valterja Drozga, Leopolda Turnška, Majo Verbek in Nado Skuk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.