Slovenija
19 ogledov

SDS še vedno na vrhu, sledi SD

Prva seja druge Janševe vlade Anže Petkovšek
Največ Slovencev bi, če bi bile volitve to nedeljo, volilo SDS. Socialni demokrati so se povzpeli na drugo mesto, Pozitivna Slovenija pa je padla na tretje.

Vladajočo stranko SDS bi volila petina Slovencev, samo odstotek manj podpore imajo Socialni demokrati (SD). Pozitivna Slovenija (PS) pa je s 17-odstotno podporo pristala na tretjem mestu, kažejo rezultati ankete, ki jo je za Siol.net naredil Episcenter.

Daleč zadaj je SLS, ki uživa šestodstotno podporo, ter Državljanska lista in NSi s po petimi odstotki. DeSUS ostaja pri treh odstotkih, drugo stranko bi volilo 14 odstotkov anketiranih, šest odstotkov pa je neopredeljenih.

Najbolj priljubljen je Türk

Pri indeksu pozicije politikov prepričljivo vodi predsednik države Danilo Türk (74,1), na drugem mestu ostaja predsednik PS Zoran Janković (49,2), tretji je gospodarski minister Radovan Žerjav (47,1), četrti predsednik državnega zbora Gregor Virant (39,5), peti pa predsednik vlade Janez Janša (37).

Podpora vladi vztrajno pada

Anketa kaže, da podpora vladi še naprej pada. Februarja Janševe vlade ni podpiralo 47 odstotkov, približno enako je bilo marca, nato pa ji je podpora strmo padla. Zdaj jo podpira le še 31 odstotkov anketirancev.

O NLB deljeno

Glede prihodnosti Nove Ljubljanske banke (NLB) so anketiranci razdeljeni. 48 odstotkov je za vnovično dokapitalizacijo, 45 odstotkov pa jih meni, da je bolje, da se NLB takoj proda tujcem.

Komentarjev 6
  • izRODEk 14:12 29.junij 2012.

    http://www.change.org/petitions/vladi-republike-slovenije-in-ministrstvu-za-obrambo-vrnitev-imena-vojasnice-v-franc-rozman-stane?utm_campaign=share_button_mobile&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition

  • dragec 14:00 29.junij 2012.

    Ja, čudne so te naše stranke, SDS je izkoristila zmedo v PS ( nesposobnos in nepripravljenost - Jankovoća), SD je pokazala svoje, koalicijske strankeso se prilepile SDS u, LDS in Zares so pokazaje kaj zmorejo - in koga naj volim??? ...prikaži več Koga za predsednika države??? In spet bo ena velika farsa, groza.

  • vidralas 13:25 29.junij 2012.

    Ali si na prepovedani substanci,ali pa ne dojemaš dogajanja.Verjetno je pa velika laž,da je Türk med najbolj priljubljenimi politiki.