Slovenija
18 ogledov

SDS še vedno vodi, SD ji ves čas sledi

Radovan Žerjav resno razmišlja o državnem programu gradnje poligonov po celotni IFP
Če bi bile v nedeljo volitve, bi vladne stranke volilo 41 odstotkov vprašanih v raziskavi Episcentra, opozicijski SD in Pozitivno Slovenijo pa 40 odstotkov. Največ bi jih še vedno volilo SDS.

Po podatkih ankete, ki so jo Anketarji Episcentra med 2. in 4. aprilom opravili za Finance, je Janševi stranki SDS podpora padla za štiri odstotne točke, a bi jo še vedno volilo 24 odstotkov vprašanih. Sledi ji SD, ki bi ga, če bi bile volitve v nedeljo, volilo 20 odstotkov vprašanih. Tri odstotne točke je od pretekle ankete pridobila Pozitivna Slovenija, ki bi ji volivci namenili kar petino glasov. Na enakem položaju kot v pretekli anketi se je s sedmimi odstotki znašla Nova Slovenija. V državni zbor bi se prebili tudi SLS in LGV, prva s petimi odstotki in druga s štirimi odstotki. Pod pragom bi od strank, ki so trenutno v državnem zboru, ostal le DeSuS.

Na volitve manj kot polovica

Kot kaže anketa, bi se volitev zanesljivo udeležilo 44 odstotkov vprašanih, verjetno pa še dodatnih 14 odstotkov. Na volitve zanesljivo ne bi šlo 27 odstotkov.

Pahor po lestvici navzgor

Med predsedniki strank kot najbolj priljubljen še vedno vodi Radovan Žerjav (SLS), sledita mu Borut Pahor (SD) in Zoran Janković (PS). Četrto mesto zaseda aktualni premier Janez Janša, peto pa predsednik državnega zbora Gregor Virant.

Komu bi dali svoj glas

V anketi pa so med drugim volivce tudi spraševali, o katerih strankah razmišljajo, da bi jim dali svoj glas. Najbolje se je odrezala SD s 34 odstotki glasov, ki je prvič od imenovanja vlade prehitela SDS, ki je v tej anketi dobila odstotno točko manj glasov, še pišejo Finance.

Komentarjev 2
  • albert 11:37 03.maj 2012.

    Res je kratek, kurji.

  • MeršolLingvist 10:52 03.maj 2012.

    Kratek je zgodovinski spomin Slovencev. Niti pol leta ne seže nazaj.