Slovenija
33 ogledov

SDS: „Seje nestrpnost in sovraštvo“

Janez Stanovnik (Foto: BOBO) Žurnal24 main
V SDS govor Janeza Stanovnika na Šarhovem pohodu označili škodljiv in nedržavotvoren.

Slavnostni govor na Šarhovem pohodu, ki že tradicionalno poteka po poteh Pohorskega bataljona na Pohorju, je danes pripadel predsedniku Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik.

V govoru je ostro napadel nasprotnike izdaje kovanca s podobo Franceta Rozmana Staneta: "Evangelist Matej je za farizeje, ki eno govorijo, drugo pa delajo, napisal: vi ste kot pobeljeni grobovi, na zunaj ste beli, navznoter pa smrdite."

Zvera preimenoval v zverino
Ostre Stanovnikove besede so letele tudi na evropskega poslanca Milana Zvera, ki ga je preimenoval kar v „zverino“: „Da se pojavi nekdo, neka zverina v Evropskem parlamentu, ki si upa blatiti našega komandanta.“

Zver je namreč svojim kolegom v Evropskem parlamentu poslal dopis, v katerem jih opozarja, da smo v Sloveniji v času sedanje vlade priča tudi drugim "nezaslišanim" dogodkom s komunistično preteklostjo. Kot sporno izpostavi tudi izdajo priložnostnega kovanca za dva evra z likom partizanskega poveljnika Franca Rozmana - Staneta.

Nestrpnost in sovraštvo
V stranki SDS menijo, da si je Stanovnik v današnjem govoru privoščil sejanje nestrpnosti in sovraštvo. „Takšno sejanje razdora v slovenski narod je v času, ko potrebujemo sodelovanje vseh in dogovor o tem, kako naprej, še posebej škodljivo in nedržavotvorno,“ so še zapisali v stranki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.