Slovenija
18 ogledov

SDS spet na vrhu

slovenija 11.05.13, Janez Jansa, 10 kongres SDS, SDS, kongres, Celje, foto: Anze Anže Petkovšek
SDS prehitela SD, na vrhu lestvice priljubljenosti ostaja Pahor

V majski raziskavi Vox populi, ki jo za Pop TV in Dnevnik pripravlja agencija Ninamedia, je med strankami v ospredju SDS, ki je prehitela nekaj mesecev vodilno SD.

Če bi torej bile volitve v nedeljo, bi SDS v državnem zboru zasedla 31 sedežev, SD 27 in PS 17. Preostanek bi si razdelili SLS (sedem sedežev) in Desus (šest sedežev). DL in NSi bi izpadli iz parlamenta.

SDS je SD prehitela tudi po anketi Fakultete za uporabne družbene študije (Fudš) Univerze v Novi Gorici, ki je javno mnenje merila med 14. in 17. majem.

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov ostaja predsednik republike Borut Pahor.

Komentarjev 1
  • nejansizmu 07:22 27.maj 2013.

    He he he.... na vrhu je stranka, ki odkrito podpira fašizem in nacizem II.ww ter največji populist vseh časov v državi, ki je kot svoj prvi in edini varčevalni ukrep konec l.2011 uvedel dodatne interventne ukrepe, ki so kot prve ...prikaži več v državi zajeli socialno ogrožene. Povedano po domače: vodi stranka, ki se maščuje za dejanja v drugi svetovni vojni in populist, ki je vzel socialno ogroženim, da bi rešil krizo.Imamo takšne politike na oblasti, kot si jih zaslužimo! Ker nismo pridni in, ker se odločamo neumno, na lestvici strank vodi SDS, med politikanti pa Pahor! Prav nam je. Kriza? Še premalo. Še bolj naj nas stisne! :)