Slovenija
26 ogledov

SDS spet več podpore, NSi v parlament

Janez Janša Boštjan Tacol
Podpora vladi pada, SDS še pridobiva težo. V primeru volitev bi v parlament prišla tudi NSi, je pokazala anketa Episcentra. Jelinčič prehitel Erjavčevo DeSUS.

Podpora vladi je vse manjša in je zdrsnila na najnižjo raven, podpira jo le še 20 odstotkov anketirancev. Narašča tudi delež tistih, ki vlade ne podpirajo. Ta že znaša 77 odstotkov. Stranka SD je izgubila še tri odstotne točke podpore, medtem ko Janez Janša (SDS) napreduje in je svojo podporo povečal za dve odstotni točki, pišejo današnje Finance.

SDS je še povečala vodstvo pred SD. V primeru volitev bi jo volilo 27 odstotkov, je pokazala anketa Episcentra. Kljub vodstvu pa je njihova podpora padla v primerjavi z junijem, ko so zabeležili rekordno, kar 32-odstotno podporo.

Na drugi strani podpora še vedno pada stranki SD, ki je v primerjavi s preteklim mesecem padla za tri odstotne točke, in sicer na 15 odstotnih točk.

Avgusta se je zmanjšala tudi podpora LDS, ki ima trenutno pet odstotnih točk, DeSUS-u z devet na šest odstotkov ter Zaresu na dve odstotni točki, kar pomeni, da če bi odšli na volitve danes, Zares ne bi prišel v parlament. Bi pa v mesecu avgustu v državni zbor prišla stranka NSi, ki se je povzpela pred Zares na sedmo mesto.

Na tretje mesto se je uspelo prebiti stranki Zmaga Jelinčiča, SNS, podpora njegovi stranki je narasla že na sedem odstotkov.

Po izsledkih ankete med sodelujočimi kar 34 odstotkov ne bi volilo ne SDS ne SD. LDS ne bi volilo 28 odstotkov vprašanih, Zaresa 25. Najmanj je negativne izbire pri DeSUS-u (osem odstotkov), SLS (desetina vprašanih), NSi (16 odstotkov) in SNS (17 odstotkov), še pišejo Finance.

V anketi, v kateri je sodelovalo 494 anketirancev, jih kar 17 odstotkov ne ve, koga bi volili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.