Slovenija
13 ogledov

SDS: Tito naj gre v muzeje

Poziv k odstranitvi Tita z ulic in iz parkov je v SDS nastal na podlagi razkritj Žurnal24 main
Stranka SDS je objavila poziv za odstranitev imena Josip Broz - Tito s seznama imen slovenskih ulic, poleg tega pa odstranitev vseh spomenikov nekdanjega jugoslovanskega voditelja v muzeje.

V SDS po svojih navedbah delijo zgroženost predsednika Zveze borcev za vrednote NOB Janeza Stanovnika, ko je v odzivu na odkritje množičnega grobišča v Barbara rovu pri Hudi Jami dejal, da so se povojni poboji dogajali pod Titovim poveljstvom: "V SDS zato menimo, da je nesprejemljivo, da katerakoli slovenska ulica ali trg še naprej nosi njegovo ime."

Zato največja opozicijska stranka vse državljanke in državljane, posebej pa mestne in občinske svetnike, poziva, da v svojih lokalnih skupnostih sprožijo ustrezne postopke za umik imena Josipa Broza - Tita s slovenskih ulic in trgov ter postopke za umik njegovih kipov v muzeje, kamor po njihovem tudi sodijo.

Neraziskani množični zločini povojnih pobojev po mnenju stranke hudo bremenijo slovensko sedanjost in prihodnost ter povzročajo globoke rane v slovenskem narodu. Opozarjajo, da se pritiska polpretekle zgodovine ne bo dalo razbremeniti brez priznanja in jasne obsodbe zločinov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.