Slovenija
40 ogledov

SDS: Tožilka "strahopetno beži"

Branka Zobec Hrastar Nik Rovan
Vodenje primera proti nekdanjemu premierju, obtoženemu jemanja podkupnine, bi bil v normalnih okoliščinah vrhunec kariere vsakega tožilca. Tako odstop tožilke Branke Zobec Hrastar komentirajo v SDS.

Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS so za STA pojasnili, da odstopne izjave Branke Zobec Hrastar še niso prejeli, da pa gre za njeno osebno odločitev, ki je ne morejo komentirati.

Vsi spisi, ki jih je omenjena tožilka imela v delu, bodo po navedbah vrhovnega državnega tožilstva dodeljeni drugim državnim tožilcem skladno s tožilskimi predpisi. Zatrdili so še, da v zvezi z delom državne tožilke Zobec Hrastarjeve na vrhovnem državnem tožilstvu ne poteka noben interni nadzor.

Kot smo pisali v današnji izdaji Žurnala24, je Zobec Hrastarjeva generalnemu državnemu tožilcu Zvonku Fišerju svoj odhod napovedala že v začetku junija, odšla pa naj bi po sodnih počitnicah, torej po 15. avgustu.

SDS: "Strahopetni beg" pred "gotovim porazom"

V sporočilu za javnost pa v stranki SDS ugotavljajo, da se odhod Zobec Hrastarjeve med odvetnike dogaja v času, ko ima v rokah enega največjih primerov v svoji karieri, to je obtožni predlog zoper nekdanjega predsednika vlade. V normalnih razmerah bi bil to po navedbah SDS največji strokovni izziv vsakega tožilca, uspešno dokončanje primera pa največja referenca v karieri. Ob tem se "poraja logičen pomislek, ali tožilki za navedeno ni mar, ali pa je njen odhod povezan z nezanikano ugotovitvijo, da je v obtožnem predlogu eden ključnih dokazov, ki pomembno sesuva začeten konstrukt, neresnično povzet".

 

"Če je tako, bi bilo v normalnih razmerah pošteno, če tožilka še pred svojim odhodom delo konča vsaj v tem segmentu in obtožni predlog spremeni ali umakne," so zapisali v SDS.

Odhod tožilke v odvetniške vrste po navedbah SDS tudi ponovno odpira vprašanje pravne ureditve, po kateri smejo tožilci in sodniki "nemudoma zamenjati stran".

"Zakon o odvetništvu je jasen; kdor izpolnjuje pogoje, ima vso pravico, da se prijavi," pa je na to povedala Zobec Hrastarjeva za siol.net.

Komentarjev 1
  • Schreckensherrschaft Alarm 16:46 20.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!