Slovenija
12 ogledov

SDS: Türk se v kampanjo, ki Slovenijo deli, ne bi smel vključiti

Danilo Türk in Borut Pahor v soboto ne bosta zasedla svojih sedežev na stadionu Žurnal24 main
V stranki SDS so v odzivu na izid referenduma o družinskem zakoniku zapisali, da bi bil skrajni čas, da se predsednik države in ostala politika ne vključujejo v kampanje, ki Slovenijo delijo. Prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković je prepričan, da tu ne gre za delitev, Türk in Pahor se ne bosta odzvala.

Kot so včeraj zapisali v SDS na svoji spletni strani, predsednik SDS Janez Janša in njegova vlada v referendumski kampanji o družinskem zakoniku nista sodelovala, "so pa v njej sodelovali predsednik republike Danilo Türk, predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković in predsednik SD Borut Pahor".

Ker je bila Civilna iniciativa za družine in pravice otrok "kljub medijski blokadi uspešnejša, saj je prepričala večino volilnega telesa", bi bil po njihovem mnenju že skrajni čas, da se predsednik države in ostala politika prenehajo vključevati v kampanje, ki Slovenijo delijo, in se začnejo ukvarjati s projekti, ki bodo Slovenijo popeljali iz krize.

Janković: Ne gre za delitev

Türk in Pahor se na navedbe ne nameravata odzvati.

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je v zvezi s tem poudaril, da mu je žal, da je zakonik padel, in da tu ne gre za delitev. Kot je še povedal, obžaluje, da Janša ni sodeloval v referendumski kampanji, "kajti on bi moral zagovarjati družinski zakonik, ki prinaša dobre rešitve predvsem za otroke in nobenemu ne pomeni nič slabega".

Glede izhoda iz krize pa pravi, da so oni že ponudili roko in da so pripravljeni pomagati. Če bi se držali volilnega programa, ki ga je zagovarjala Pozitivna Slovenija, bi Slovenija prišla iz krize, je prepričan Janković. Po njegovih besedah je potrebno "varčevanje tam, kjer so nepotrebni stroški, ne pa kar tako počez", predvsem pa je treba delati na prihodkovni strani proračuna.

Komentarjev 6
  • bojovi 18:18 26.marec 2012.

    Pristni Srbijanci? Ti pa si res čuden! Kaj naj bi to sploh pomenilo pristni Srbijanci? Za pristne Srbe vem kaj pomeni, če misliš na Zokija si se zmotil ker Zoki je pol Srb pol Slovenc. Tvoj komentar je vreden kot ...prikaži več celotna vlada. Se pravi en drek vreden!

  • bojovi 18:15 26.marec 2012.

    Agree +1!

  • bojovi 18:14 26.marec 2012.

    Spet JJ izziva!