Slovenija
4 ogledov

SDS: "Varnostna situacija se je spremenila"

SDS Saša Despot
SDS poziva k obravnavi aktivnosti na področju boja proti terorizmu na pristojnih odborih.

Poslanke in poslanci SDS opozarjajo, da se je varnostna situacija v svetu v zadnjem letu dni močno spremenila. "Na območju Sirije in Iraka se je pojavila teroristična organizacija, imenovana Islamska država, ki je razglasila kalifat in muslimane po vsem svetu poziva na džihad," so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot dodajajo, se po poročanju obveščevalnih in varnostnih služb na območju Islamske države bori že več kot 3.000 Evropejcev, mnogi od njih pa so se tudi že vrnili nazaj v Evropo, kar predstavlja izrazito tveganje na varnostnem področju. "Posamezniki se iz bojev v Islamski državi na evropska tla vračajo še bolj radikalni in dobro izurjeni."

Zahtevajo pregled evropske zakonodaje

"Žal predlagatelji ugotavljamo, da se vlada očitno ne zaveda spremenjene varnostne situacije, saj do sedaj še nismo bili priča kakršnikoli pobudi za spremembo zakonodaje, ki bi se zgledovala po drugih evropskih državah, ki na tem področju ukrepajo," so poslanke in poslanci SDS zapisali v predlogu za obravnavo točke na odborih za pravosodje in notranjo politiko.

Komentarjev 3
  • dragec 17:37 16.februar 2015.

    SSDSS ima strokovnjaka za vojaške zadeve, boj proti terorizmu, boi proti UDBI, boj proti KOS, boj priti levim in komunjaram, mater, res imajo same strokovnjake, vse moj, do mojega

  • 4krogci 14:38 16.februar 2015.

    In to predlaga stranka, ki edina terorizira slovenijo??? Pa kam smo mi pršli???

  • tralala 14:13 16.februar 2015.

    Stranka, ki podpira (neo)naciste in dela postroje paravojaških enot v Kočevskem rogu, svari pred ekstremisti. To je kot bi mrož od Bavčarja predaval o poštenem poslovanju. Ali Gologlava Trakulja o resnicoljubnosti. Ali Janković o transparentnosti.