Slovenija
20 ogledov

SDS: Vlada išče kurje tatove

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Poslanec SDS Marijan Pojbič vlado poziva, da naj namesto sosedske pomoči kaznuje tiste, ki zaposlenim ne plačujejo socialnih prispevkov in ustanavljajo slamnata podjetja.

Po mnenju poslanca je nerazumljivo, da vlada ne razume sporočila prek javnomnenjskih raziskav, "da je skrajni čas, da se umakne, saj bo sicer s svojim nadaljnjim vztrajanjem povzročila nepopravljive posledice za prihodnost in razvoj Slovenije in državo, ki je imela še pred dvema letoma dvakrat večji BDP, kot je bilo v povprečju držav EU, pripeljala do grškega scenarija".

Pojbič tako pritrjuje predsednici Katarini Kresal, ki je dejala, da je sedanja vlada izgubila razvojni kompas. Med takšnimi zakoni je po njegovem mnenju tudi zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, saj vlada s tem "išče kurje tatove, velike ribe pa mirno plavajo naprej, saj je intenca tega zakona loviti sosede, ki bodo sosedu pomagali prebeliti stanovanje, popraviti ograjo, morda pokositi delček travnika in še bi lahko naštevali, namesto da bi vlada ukrepala in kaznovala tiste, ki zaposlenim ne plačujejo socialnih prispevkov, več mesecev ne izplačujejo plač, ustanavljajo slamnata podjetja, preko katerih potem odpuščajo delavce brez odpravnin oziroma vsega, kar jim po zakonu o delavnih razmerjih pripada, in potem spustijo ta podjetja v stečaj, predhodno pa denar prekanalizirajo na osebne račune v tujino".

"Ali je to oblast, ki ji lahko zaupamo?" se je še vprašal poslanec največje opozicijske stranke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.