Slovenija
27 ogledov

SDS: vlada naj nas neha vleči za nos!

Ministrica je pojasnila, da je vlada v boju zoper plačilno nedisciplino v pretek Žurnal24 main
SDS dogajanje v KAS-u označil za tragikomedijo vladajočih, Pahorja pa za statista na odru te tragikomedije.

V SDS menijo, da razprave okoli vzrokov odstopa preusmerjajo pozornost "z dejstva, da je nedavno prišlo do več političnih zamenjav s strani Zaresove ministrice za gospodarstvo Darje Radić, kar je v popolnem nasprotju z večkratnimi obljubami premierja Pahorja o (ne)političnem kadrovanju. Državljanke in državljani bi si zaslužili, da nas predsednik vlade in njegovi ministri (oziroma v tem primeru ministrica) prenehajo vleči za nos".

 Po prepričanju SDS so člani KAS-a, ki naj bi bil od vlade neodvisni organ, ustanovljen za strokovno presojo kadrov za posamezne funkcije, z odstopom "razkrili zavajanje, ki si ga ob vsaki politični menjavi na novo privošči premier Pahor“.

Zelo zaskrbljujoče za Slovenijo je dejstvo, da njen predsednik vlade pristaja na takšno delovanje koalicijskih strank, ob tem pa redno prelamlja lastne obljube državljanom o (ne)političnem kadrovanju. Zdi se, da je premier Pahor zgolj statist na odru vladne tragikomedije.
SDS

V stranki menijo, da ima zdaj politično kadrovanje povsem prosto pot, "pri tem lahko pričakujemo predvsem oster dvoboj med Zares in SD za prevlado glede lomastenja po državnem premoženju“.

 

Ker jih je vlada obšla
Člani KAS-a so včeraj vladi sporočili, da odstopajo, saj da je njihovo delo končano. Bili so nezadovoljni z menjavami nadzornega sveta v Holdingu slovenskih elektrarn in Pošti Slovenije, ki jih je izvedla ministrica za gospodarstvo Darja Radić. Po njihovem jih je vlada pri tem obšla, s tem pa se izognila tudi depolitizaciji kadrovanj v državnih podjetjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.