Slovenija
17 ogledov

SDS za odstop kulturne ministrice

Žurnal24 main
Odbor za kulturo pri strokovnem svetu SDS pozval premierja Pahorja k razrešitvi kulturne ministrice Majde Širca. Računsko sodišče pa naj sproži temeljito revizijo poslovanja ministrstva, še menijo v SDS.

"Če računsko sodišče glede na 'podomačeno' delovanje ministrice ne bo pravočasno ukrepalo in ugotovilo stanja na ministrstvu za kulturo, ki bo bremenilo novo vlado najkasneje čez dve leti, bo vsekakor z zavestno neaktivnostjo soodgovorno za škodo, ki je bila in še bo povzročena kulturni politiki in kulturi v državi," so sporočili iz odbora za kulturo pri strokovnem svetu SDS.

Nemarno ravnanje kulturne ministrice
Ministrica za kulturo vlade ni opozorila, da mora v zakon o izvrševanju proračuna vključiti tudi prispevek o RTV Slovenija, zato v SDS menijo, da je opustila dolžno, skrbno in pravočasno ravnanje. "Zaradi takega nemarnega ravnanja je javna RTV Slovenija utrpela za več milijonov evrov škode," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Premierja Boruta Pahorja pozivajo, naj nemudoma razreši ministrico za kulturo. Takemu pozivu gre po njihovem v prid tudi dejstvo, da so se na ministrstvu za kulturo že vse od nastopa mandata ministrice dogajale številne nepravilnosti, vključno z zadnjim imenovanjem v. d. direktorja Filmskega centra, ki ga je vlada na predlog ministrice nezakonito potrdila pretekli mesec.

Zapisali so še, da so o nepravilnostih na ministrstvu za kulturo že večkrat javno opozorili računsko sodišče, vendar doslej ni reagiralo. "Čez dve leti, če ne že prej, bo treba reševati nastali položaj, kar bo vsekakor zaviralo in onemogočalo ustvarjalnost na področju kulture in umetnosti v državi," še menijo v SDS.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.