Slovenija
45 ogledov

SDS zaradi Facebooka obiskala policija

Konec februarja 2008 je stranka SDS svoj sedež iz stavbe na Komenskega ulici 11 Žurnal24 main
Danes sta SDS obiskala kriminalista, njun obisk pa naj bi bil povezan s Facebookom. Obisk je že včeraj na Twitterju napovedal predsednik stranke Janez Janša.

"Kriminalista sta želela določene informacije v povezavi z našim Facebook profilom," so nam potrdili pri SDS. Ko so od njiju želeli dodatna pojasnila, sta jim odvrnila, naj se obrnejo na tiskovno predstavništvo slovenske policije. Dodala sta, da onadva le naredita, kar jima "dajo na mizo", in da sta zdaj na mizo pač dobila ta primer, nam je povedal tiskovni predstavnik SDS Jernej Pavlin.

Povedala sta, da je šlo pri današnjem obisku za zbiranje obvestil. Ker nista predložila nikakršnih listin, ju v prostore stranke niso spustili.

Obisk kriminalistov je za danes dopoldne včeraj na Twitterju sicer napovedal predsednik SDS Janez Janša.

"Veste, priti na obisk in ne povedati, zakaj si prišel, kaj iščeš, kako iščeš, zakaj iščeš, na kakšni pravni osnovi iščeš, je kaj? Vznemirjanje. Nič drugega, skratka, pritisk," je o obisku povedal član SDS in poslanec Vinko Gorenak.

Policija: aktivnosti začeli že junija

"Lahko potrdimo, da Policijska uprava Ljubljana na podlagi zahtevka ODT Ljubljana vodi predkazenski postopek zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja," so nam na naše poizvedovanje odgovorili na Generalni policijski upravi.

"V tej zvezi so danes kriminalisti Policijske uprave Ljubljana na Trstenjakovi ulici v Ljubljani opravili določene aktivnosti iz predkazenskega postopka. Zaradi varstva (tajnosti) predkazenskega postopka in zaradi nadaljnjih postopkov policije vam več informacij ne moremo posredovati. O zbranih ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo," so še zapisali.

"Kot smo že večkrat poudarili, je policija na podlagi veljavne zakonodaje dolžna preveriti vsa obvestila, naznanila, anonimke ... iz katerih izhajajo okoliščine, ki nakazujejo, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje," še pravijo na upravi. "Prav tako je policija dolžna preveriti vsa dejstva in zbrati potrebna obvestila in dokaze na podlagi zahtev in usmeritev tožilstva (kot v tem primeru). Očitki, da so aktivnosti vezane na predvolilno obdobje, so neutemeljeni, ker so posamezne dejavnosti potekale že letos junija," poudarjajo.

Policija preiskuje sume kaznivih dejanj pri osebah, ki bi lahko dale koristne informacije, ki so pomembne za nadaljnji postopek, "kakor tudi pri osumljencih in oškodovancih, in to ne glede na njihovo strankarsko pripadnost, versko pripadnost, narodnost ali državljanstvo", so še zapisali.

Videoposnetek obiska si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 3
  • Stolp 18:33 30.september 2011.

    Spet neko mutenje da bi Janšo onemogočili

  • VERITA 15:11 30.september 2011.

    "posamezne aktivnosti so potekale že v mescu juniju" - kriminalisti pa vkorakajo 30.septembra, malo pred volitvami. Ali ni vse prav čudno?Ampak stranka SDS je močna, trdna, vajena vseh pritiskov, zato tudi pod takšnimi ne bo klonila. Za seboj ima ...prikaži več volivce, ki verjamejo v zmago.

  • mirko 13:54 30.september 2011.

    Bivša rdeča kamarila gre preko vseh meja pravne države samo z enim ciljem, onemogočit prevzem oblasti SDSu.