Slovenija
18 ogledov

SDS Zvera potrdila za predsedniškega kandidata

Evropski poslanec Milan Zver je prepričan, da nam glasovanja proti Evropa ne bo Žurnal24 main
Svet SDS je danes potrdil predlog izvršilnega odbora stranke, da bo kandidat SDS na letošnjih predsedniških volitvah evropski poslanec Milan Zver.

"To, da sem to postal jaz, si štejem v izjemno čast in danes sem tudi vsem delegatom obljubil, da bom storil vse, da po petih poskusih vendarle zmagamo na teh volitvah in na neki način tudi olajšamo delo drugim institucijam. Tukaj mislim predvsem na Vlado RS, da bi bilo sodelovanje med predsednikom republike in vlado boljše kot doslej," je ob izvolitvi povedal Milan Zver.

Zver pričakuje, da ga bo poleg SDS podprla še stranka Nova Slovenija.

Sedanji predsednik Danilo Türk odločitve o tem, ali bo vnovič kandidiral, še ni sporočil, pričakovati pa je, da se bo za to odločil. Podporo mu je že pred časom napovedal Zoran Janković, predsednik največje parlamentarne stranke Pozitivna Slovenija. Ni pa še jasno, ali bo kot tretji močni kandidat v predsedniško tekmo s podporo svoje stranke SD vstopil bivši premier Borut Pahor.

Komentarjev 1
  • cirilyo 07:53 30.marec 2012.

    V zvezi z Zverjo smo nekje že nekaj povedali. Nekaj v smislu, da naj SDS najprej razčisti o pomenu besede demokracija, njihov pes pa naj se odloči iz katerega predala bo pobiral pošto. Potem lahko pričnejo s kvalificikacijami, ampak ne ...prikaži veče za predsedstvo - za to bo potrebno popolnoma spremeniti vrednote.www.wazzub-slovenia.com.nu*samo za predsednike